صفوی کامران، کاوسی غلامرضا، نیازی علی، صفوی سید مرتضی. بررسی پروفایل اسید های آمینه و اسیدهای چرب موجود در قارچ خوراکی Pleurotus ostreatus در واکنش به عناصر روی و آهن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :185-196
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22029-fa.html
1- دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی، پژوهشکده بیوتکنولوژی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
2- دانشیار گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده بیوتکنولوژی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، ghkavoosi@shirazu.ac.ir
3- پژوهشکده بیوتکنولوژی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
4- دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (6402 مشاهده)
هدف از این تحقیق تعیین پروفایل اسید های چرب و اسید های آمینه موجود در قارچ Pleurotus ostreatus در مواجهه با عناصر روی و آهن می باشد. اثر سولفات روی، سولفات آهن، اکسید روی و اکسید آهن با غلظت 80 میکرو مولار بر روی ترکیب اسید چرب و آمینواسید موجود در قارچ P. ostreatus مورد بررسی قرار گرفت. اسید آمینه کل با استفاده از آب: متانول: محلول اسید فرمیک استخراج شد و به وسیله کروماتوگرافی مایع- طیف سنجی جرمی متوالی (LC-MS/MS) مورد آنالیز قرار گرفت. اسید چرب با استفاده از استخراج لیپید و فرایند متیلاسیون با استفاده از متانول اسیدی: سالین نرمال: هگزان و کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی (GC-MS) آنالیز شد. اسیدهای آمینه اصلی موجود در قارچ P. ostreatus عبارتند از آرژنین، گلوتامین، گلوتامیک ، آلانین، سرین، آسپارتیک اسید، لیزین، ترئونین، هیستیدین، والین و پرولین. اکسید آهن باعث افزایش معنی دار میزان اسیدهای آمینه کل، ضروری و غیر ضروری شد. غالبترین اسیدهای چرب موجود در قارچ P. ostreatus عبارتند از اسید لینولئیک، اسید پالمیتیک، اسید اولئیک، اسید استئاریک، اسید پنتادکانوئیک و اسید هپتادکانوئیک. اکسید روی باعث افزایش معنی دار اسیدهای چرب تکی، امگا 7 و امگا 9 و کاهش معنی دار اسید چرب غیر اشباع پلی و امگا 6 گردید. در مجموع بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، آهن برای القای اسیدآمینه پیشنهاد میشود در حالیکه روی برای تولید اسید چرب توصیه میگردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غنی سازی مواد غذایی دریافت: 1397/3/23 | پذیرش: 1397/10/5 | انتشار: 1398/2/25