دوره 19، شماره 132 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 132 صفحات 210-199 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kashiri M, Davtalab M. Effect of sorbitol concentration on physical and mechanical properties of bio-based film of quince seed mucilage. FSCT 2023; 19 (132) :199-210
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-21118-fa.html
کشیری محبوبه، داوطلب مریم. تاثیر غلظت سوربیتول بر خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم زیستی موسیلاژ دانه به. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (132) :199-210

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-21118-fa.html


1- دانشکده صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، kashiri.m@gmail.com
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (911 مشاهده)
در سال های اخیر پلی­مرهای طبیعی نظیر موسیلاژ دانه به جهت جایگزینی با پلاستیک های حاصل از مشتقات نفتی در تولید فیلم­های بسته بندی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از جمله مهمترین نرم کننده­ها جهت افزایش کارایی و بهبود خواص مکانیکی فیلم­های زیستی پلی­اول­ها می­باشند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر غلظت­های مختلف نرم کننده سوربیتول (20، 35 و 50 درصد وزنی/ وزنی) بر خواص فیزیکی (حلالیت در برابر آب، رطوبت، نفوذ­پذیری در برابر بخار آب، رنگی، زاویه تماس)، مکانیکی فیلم­های زیستی بر پایه موسیلاژ دانه بود. نتایج نشان داد با افزایش غلظت سوربیتول، نفوذ­پذیری نسبت به بخار آب، مقاومت کششی، حلالیت در آب و درصد رطوبت فیلم­ها افزایش و زاویه تماس کاهش یافت. هم­چنین با افزایش غلظت سوربیتول اندیس روشنایی، قرمزی و زردی فیلم­های تولیدی به­ترتیب کاهش، افزایش و افزایش نشان داد. نفوذ­پذیری نسبت به بخار آب فیلم­های تولیدی تحت تاثیر رطوبت نسبی محیط قرار داشت. همچنین مقایسه تاثیر گلیسرول و سوربیتول در غلظت یکسان (35 درصد) بر ویژگی­های فیلم موسیلاژ دانه به نشان داد نفوذپذیری نسبت به بخار آب و زاویه تماس فیلم های حاوی نرم کننده سوربیتول به ترتیب 33 و 4/19 درصد کمتر بود. لذا استفاده از نرم کننده سوربیتول جهت تولید فیلم­های زیستی بر پایه موسیلاژ دانه به با آب­دوستی کمتردر بسته بندی محصولات غذایی توصیه می­گردد

د
متن کامل [PDF 500 kb]   (566 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1397/2/31 | پذیرش: 1399/1/26 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.