1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس- دانشکده کشاورزی- گروه ترویج و آموزش
چکیده: (8286 مشاهده)
هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی سازوکارهای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی با استفاده از آرای متخصصان این بخش می باشد. این پژوهش از نظر ماهیت کمی، از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است و طراحی آن با بهره گیری از روش دلفی برای دستیابی به توافق گروهی صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش را کلیه متخصصان حوزه مدیریت ضایعات محصولات کشاورزی در سه سطح دانشگاهی، سازمان های اجرایی و سازمان های تحقیقاتی تشکیل دادند که از آن میان با بهره گیری از روش نمونه گیری هدفمند و زنجیره ای، تعداد 18 نفر از متخصصان خبره و با تجربه به عنوان نمونه برای پاسخگویی به سوال اصلی تحقیق انتخاب شدند. ابزار اصلی گردآوری داده ها پرسشنامه نیمه ساختارمند و ساختارمند بود. بر اساس نتایج تحقیق، متخصصان در مورد 48 سازوکار به عنوان راهکار کاهش ضایعات محصولات کشاورزی توافق همگانی داشتند که در هفت عامل زیرساختی- اجتماعی، اقتصادی، سیاستگذاری- برنامه ریزی، تولیدی- فراوری، فنی، آموزشی- ترویجی و تحقیقاتی طبقه بندی شدند.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1393/9/2 | پذیرش: 1396/11/15 | انتشار: 1397/7/10