امجدی ساجد، علیزاده آیناز، روفه گری نژاد لیلا. بررسی اثر کاویتاسیون حاصل از امواج فراصوت بر بار میکروبی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی آبپرتقال فرآوری شده با امواج فراصوت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (83) :217-226
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20246-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده: (5914 مشاهده)
افزایش تقاضای مصرفکنندگان به محصولات غذایی که با حداقل تغییرات در خصوصیات تغذیهای و حسی، فرآوری شده-اند، زمینه را برای بررسی روشهای نوین فرآوری مواد غذایی فراهم کرده است. هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی (اسیدیته قابل تیتر، pH، بریکس، درجهی قهوهای شدن و کدورت)، پارامترهای رنگی و بار میکروبی (تعداد میکروارگانیسم کل، کپک و مخمر) آبپرتقال فرآوری شده با امواج فراصوت (تحت شدت امواج 37 و 80 کیلو هرتز به مدت 5، 10 و 15 دقیقه) میباشد. نتایج حاصل حاکی از آن بود که فرآوری با امواج فراصوت هیچ تأثیر معنیداری بر روی میزان اسیدیته، pH و مواد جامد محلول نمونههای آبپرتقال نداشته است (05/0 < P). اختلاف درجهی قهوهای شدن و میزان کدورت بین نمونههای آبپرتقال معنیدار بوده (05/0 > P) و امواج فراصوت باعث کاهش این دو پارامتر در نمونه-های آبپرتقال گردید. بررسی پارامترهای رنگی نمونههای آبپرتقال نیز نشان داد، که کاهش فرکانس امواج فراصوت و افزایش مدت زمان فرآوری باعث افزایش روشنایی (L*) و کاهش قرمزی (a*) نمونهها شده است. همچنین فرآوری با امواج فراصوت به طور معنیداری باعث کاهش آلودگی میکروبی آبپرتقال گردید (05/0 > P). با توجه به این نتایج می-توان گفت که کابرد امواج فراصوت در فرآوری آبمیوه علاوه بر کاهش آلودگی میکروبی این محصول غذایی، به طور مؤثری باعث حفظ خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی این محصول نیز میگردد.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1396/10/4 | پذیرش: 1396/11/15 | انتشار: 1397/10/25