دوره 7، شماره 26 - ( 1389 )                   جلد 7 شماره 26 صفحات 59-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Determination of minimum inhibitory concentration (MIC) of sodium diacetate on spoilage microorganisms in carbonated beverages by culture media. FSCT 2010; 7 (26) :51-59
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2013-fa.html
بررسی و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی(MIC) دی استات سدیم بر برخی از میکروارگانیسم های عامل فساد در نوشابه های گاز‌دار در محیط کشت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1389; 7 (26) :51-59

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2013-fa.html


چکیده:   (5649 مشاهده)
  چکیده دی استات سدیم از گروه مواد نگهدارنده شیمیایی و ایمن بوده و به عنوان بازدارنده کپک و مخمر و برخی باکتری هامعرفی شده است. .در این تحقیق اثر ضد میکروبی دی استات سدیم در جلوگیری از رشد برخی از میکروارگانیسم های عامل فساد نوشابه   های گاز دار در محیط کشت  با استفاده از روش حساسیت رقت های مایع مورد  بررسی قرار گرفته است. در مورد مخمر Saccharomycess cerevisiae در تعداد 10، 102، 103،10مخمر در هر میلی لیتربه ترتیب غلظت های  ppm 5000،1250،313،156 دی استات سدیم به عنوان MIC شناخته شد.در مورد مخمر Candida krusei در تعداد10، 102، 103،10مخمردر هر میلی لیتر به ترتیب غلظت های ppm 5000,2500,1250,625  دی استات سدیم به عنوان MIC شناخته شد. در مورد باکتری  Leuconostoc mesenteroides در تعداد 102 ،104باکتری در هر میلی لیتربه ترتیب غلظت های ppm5000,2500 دی استات سدیم به عنوان  MIC شناخته شد. در مورد باکتری Lactobacillus delbrukiiدرتعداد102باکتری در هر میلی لیتر غلظت ppm2500 دی استات سدیم به عنوان MIC شناخته شد. در مورد کپک Aspergillus niger در کلیه رقت های تهیه شده از سوسپانسیون هاگ کپک ودر حضورغلظت های مختلف از دی استات سدیم رشد مشاهده شد. در نتیجه هیچ غلظتی به عنوانMIC انتخاب نشد. نتایج نشان داد که دی استات سدیم دارای خواص بازدارندگی برروی مخمرها و باکتری های مورد بررسی بوده و فاقد تاثیر بازدارندگی بر روی کپک Aspergillus niger است.  
متن کامل [PDF 139 kb]   (3011 دریافت)    

دریافت: 1388/2/4 | پذیرش: 1388/10/4 | انتشار: 1391/6/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.