دوره 15، شماره 81 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 81 صفحات 357-345 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

قنبریان داود، ترکی هرچگانی مهدی، قاسمی پیربلوطی عبدالله، صادقی مرتضی. خشک کردن برگ‌های نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در یک خشک‌کن ترکیبی هوای گرم-ماورای صوت: تأثیر دما و توان ماورای صوت بر زمان، انرژی مصرفی و کمیت اسانس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (81) :345-357

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20042-fa.html


1- گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- دانشگاه شهرکرد
3- گروه گیاهان دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
4- بخش مکانیک ماشین های کشاورزیدانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (2862 مشاهده)
در دهه اخیر، استفاده از توان ماورای صوت به عنوان یکی از جدیدترین زمینه‌های تحقیقاتی در فرآوری محصولات کشاورزی و غذایی مورد توجه قرار گرفته است. در پژوهش حاضر، تأثیر دمای هوا و توان ماورای صوت بر برخی از مهمترین شاخص‌های فرآیند خشکاندن برگ‌های نعناع فلفلی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش‌های خشک کردن با استفاده از یک دستگاه خشک-کن ترکیبی هوای گرم- ماورای صوت در سطوح مختلف دمای هوا (40، 50، 60 و 70 درجه سلسیوس) و توان ماورای صوت (0، 90، 180، 270 و 360 وات) انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که اگرچه افزایش دما باعث بهبود زمان و انرژی مصرفی فرآیند شد، اما مقدار اسانس نمونه‌ها را کاهش داد. توان ماورای صوت در سطوح دمایی 40، 50 و 60 درجه سلسیوس ضمن کاهش زمان و انرژی ویژه مصرفی، افزایش مقدار اسانس استحصالی را نیز به همراه داشت. در دمای هوای 70 درجه سلسیوس، استفاده از توان ماورای صوت بدون تأثیر بر دو شاخص دیگر منجر به مصرف انرژی بیشتر شد. به طور کلی، یافته-های این پژوهش نشان داد که استفاده از توان ماورای صوت می‌تواند راهکاری مناسب برای ارتقاء عملکرد خشک‌کن‌های هوای گرم در خشک کردن محصولات حساس به حرارت مانند گیاهان دارویی و معطر باشد.
متن کامل [PDF 1053 kb]   (1785 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/5/3 | پذیرش: 1396/8/10 | انتشار: 1397/7/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.