دوره 15، شماره 78 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 78 صفحات 140-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ترابی زاده هما، میکانی محدثه، محمودی آسیه. تثبیت آنزیم اینولیناز روی نانوذرات مغناطیسی پپتیدی و پروتئینی جهت تولید شربت پر فروکتوز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (78) :131-140

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19908-fa.html


1- عضو هیات علمی-گروه صنایع غذایی- پژوهشکده فنآوری های شیمیایی- سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
2- فارغ التحصیل
چکیده:   (2405 مشاهده)
آنزیم اینولیناز قادر به تولید شربت پر‌فروکتوز در یک فرایند تک مرحله‌ای آنزیمی از اینولین می‌باشد. در این پژوهش در ابتدا نانوذرات مغناطیسی به روش هم رسوبی تهیه گردید. پس از آن در مرحله دوم، نانوذرات ایزوله پروتئین سویا به همراه سرم آلبومین گاوی (نانوذرات پروتئینی) و نانوپپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی گلوتن گندم با آنزیم‌های اندوپپتیداز، به روش حلال زدایی تهیه و سپس جهت اصلاح سطح و پایدار سازی نانوذرات مغناطیسی، فرآیند پوشش دهی سطح انجام گرفت. در مرحله سوم، فرآیند تثبیت آنزیم بر روی سطوح بستر مغناطیسی با استفاده از گلوترآلدهید صورت گرفت. در این تحقیق به منظور مطالعه شکل و ساختار، اندازه و ویژگی‌های عملکردی نانوذرات مغناطیسی و پروتئینی و فرآیند تثبیت آنزیم در کلیه مراحل تهیه، روش‌های تشخیص میکروسکپ الکترونی روبشی ( SEM) وتفرق دینامیک نور (DLS ) به‌کار گرفته شد. پس از تثبیت آنزیم، ویژگی‌های عملکردی آنزیم تثبیت شده بررسی و با ویژگی‌های آنزیم آزاد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که، مقاومت حرارتی آنزیم، همچنین پایداری در pH اسیدی بهبود یافته است. میزان فعالیت آنزیم، تعداد سیکل‌های استفاده مجدد از آنزیم، همچنین پارامترهای سینتیکی (Vmax, Km, t1/2) آنزیم تثبیت شده در مقایسه با آنزیم آزاد به‌ صورتی تغییر یافته بود که نشان دهنده افزایش پایداری و بهبود عملکرد آنزیم پس از تثبیت بود.
متن کامل [PDF 468 kb]   (1471 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/11/27 | پذیرش: 1396/1/29 | انتشار: 1397/5/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.