Using high performance liquid chromatography method (HPLC) for determination of saffronol as quality characteristic of Iranian saffron and comparison with spectrophotometry method. FSCT 2004; 1 (3) :57-66
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1575-fa.html
به کارگیری روش کروماتوگرافی مایع با کارایی عالی (HPLC) در تعیین مقادیر سافرانال بهعنوان فاکتور کیفیت عطر زعفران ایرانی و مقایسه آن با روش اسپکتروفتومتری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1383; 1 (3) :57-66
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1575-fa.html
چکیده: (6385 مشاهده)
زعفران از کلالههای خشک شده گونه .Crocus sativus L به دست میآید. به دلیل وجود برخی شبهات در روش استاندارد بین المللی و استانداردهای ایران در اندازهگیری مقادیر سافرانال در زعفران اقدام به راه اندازی یک روش تغییر یافته بر پایه کروماتوگرافی مایع با کارآیی عالی (HPLC) برای اندازهگیری سافرانال کردیم. در این روش g .۰.۱ نمونه ساییده شده سه بار با اتانول80% استخراج شد و پس از آن بلافاصله به دستگاه HPLC تزریق گردید. مراحل استخراج سریع (30 دقیقه) و مراحل کروماتوگرافی علاوه بر سریع بودن (5 دقیقه) تکرار پذیر و دقیق بودند (146±9 ppm). حداقل میزان قابل شناسایی μg/ml ۰.۰۱۳و متوسط درصد بازیابی (5=n) برای غلظتهای گوناگون استاندارد افزوده شده به نمونههای زعفران14 /101 % بود ضمن آنکه روش فوق تا ppm 10 کاملا خطی بود. از هر دو روشHPLC و طیف نور سنجی برای تعیین سافرانال بر حسب وزن خشک در نمونههای زعفران خشک شده با چهار روش گوناگون (آون خلا، خورشیدی، ماکروویو و سنتی) استفاده شد. با مقایسه نتایج، به ویژه در نمونههای سنتی ارجحیت روش HPLC و خطای احتمالی ناشی از همپوشانی سایر ترکیبات در اندازهگیری سافرانال به روش طیف نور سنجی آشکار شد
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
دانشکده هنر و معماری دریافت: 1383/7/29 | پذیرش: 1383/8/29 | انتشار: 1383/9/29