دوره 15، شماره 84 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 84 صفحات 22-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

فلاح مهین، حق خواه مسعود، فضل آرا علی. بررسی مقایسه ای روش های امپدانس و مرجع در شناسایی آلودگی به انتروکوک ها در مواد غذایی Comparative study of impedance and reference methods to detect contamination to enterococci in food. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (84) :13-22

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15342-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد باکتری شناسی،گروه پاتوبیولوژی،دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
2- دانشیار، دکترای تخصصی میکروبیولوژی،گروه پاتوبیولوژی،دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
3- استاد، دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی‌، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (5094 مشاهده)
با توجه به مقاوم بودن بعضی از انتروکوک‌ها به‌شرایط انجماد و تراکم بیش از حد مجاز آن‌ها درمواد غذایی که بیانگر وضعیت نامطلوب بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی است، از روش مرجع و بررسی میزان تطابق آن با روش‌ امپدانس به منظور دستیابی به روش دقیق‌تر و سریع‌تر که بتواند در مدت زمان کوتاه‌تر ارزیابی نمونه‌های مورد آزمایش را انجام دهد، استفاده گردید. در این مطالعه برای جداسازی انتروکوک‌ها از سه گروه مواد غذایی شامل شیرخام، سبزیجات خشک و عرقیات گیاهی استفاده شد و در مجموع 77 نمونه جمع‌آوری گردید و نمونه‌ها به دو روش مرجع و امپدانس کشت داده شدند. روش مرجع براساس استاندارد ملی 2198 سازمان ملی استاندارد ایران انجام گرفت. تکنیک امپدانس نیز براساس ثبت نتایج هر ده دقیقه یکبار حاصل از اندازه‌گیری تغییرات مقاومت الکتریکی محیط کشت مایع(M-Value) مورد مصرف، در این روش صورت پذیرفت. سپس با استفاده از نرم-افزارSPSS ، میزان انطباق دو روش با هم مقایسه شد. نتایج حاصله نشان ‌داد که حساسیت و ویژگی روش امپدانس در تشخیص انتروکوک به ترتیب 2/81% و 9/75% بوده و توافق مشاهده شده بین روش امپدانس با مرجع برابر با 2/79% می‌باشد. در مورد نمونه-های سبزیجات خشک و عرقیات گیاهی، بین روش‌های امپدانس و مرجع اختلاف معناداری وجود داشت و در مورد نمونه‌ شیرخام که از ماتریکس نسبتا ثابت و یکنواختی برخوردار است، روش‌ امپدانس به‌لحاظ انطباق بالا با روش مرجع در شناسایی آلودگی به انتروکوک‌ها، به‌عنوان روش‌ جایگزین می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: انتروکوک، امپدانس، مرجع Enterococcus
متن کامل [PDF 388 kb]   (2060 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/1/23 | پذیرش: 1397/11/26 | انتشار: 1397/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.