دوره 15، شماره 83 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 83 صفحات 407-399 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khaledzade S, hejazi M A. Partial Purification and Characterization of produced Bacteriocins by Two East-Azarbayjan Native Isolates of Lactobacillus plantarum. FSCT 2018; 15 (83) :399-407
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-14726-fa.html
خالدزاده شیوا، حجازی محمد امین، معصومی جهاندیزی رضا. خالص سازی نسبی و بررسی خصوصیات باکتریوسین های تولید شده توسط دو ایزوله لاکتوباسیلوس پلانتاروم بومی آذربایجان شرقی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (83) :399-407

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-14726-fa.html


1- فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد
2- پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمال غرب و غرب کشور
3- عضو هیئت علمی دانشگاه مراغه
چکیده:   (4449 مشاهده)
باکتری های اسید لاکتیک (LAB ) به طور گسترده در صنعت غذا به عنوان کشت های آغازگر برای فرآیند های تخمیری، به کار می روند. باکتریوسین، یکی از مهمترین مواد بازدارنده طبیعی است که توسط سویه های مختلفی از جمله ل.پلانتاروم، به عنوان شناخته شده ترین عضو خانواده LAB، تولید می شود. در این تحقیق، برخی خصوصیات باکتریوسین های تولید شده توسط دو سویه ل.پلانتاروم بررسی شدند. ابتدا، دو سویه ل. پلانتارومBL1 و ل. پلانتارومEL3 بومی آذربایجان شرقی از کلکسیون میکروبی پژوهشکده کشاورزی شمالغرب و غرب کشور انتخاب، و خاصیت ضد باکتریایی و طیف مهاری باکتریوسین های تولید شده توسط آن ها، تعیین شد. سپس حساسیت باکتریوسین های تولید شده به دو آنزیم پروتئازی و نیز پایداری حرارتی آن ها در دماهای مختلف تعیین شد. وزن مولکولی باکتریوسین ها، با تکنیک SDS-PAGE تخمین زده شد. طبق نتایج به دست آمده مشخص شد که باکتریوسین های تولیدی هر دو سویه علیه تمام پاتوژن های به کار رفته در پژوهش فعال بودند و همچنین بعد از اعمال تیمارهای دمایی مختلف همچنان فعالیت ضد باکتریایی خود را حفظ کردند. همچنین مشاهده شد که باکتریوسین های تولید شده به آنزیم پروتئیناز K حساس بودند اما در مقابل آلفا کیموتریپسین قادر به تخریب کامل باکتریوسین های تولید شده نبود. باکتریوسین های تولید شده توسط هر دو سویه ل.پلانتاروم مورد مطالعه، وزن مولکولی کمتر از10 کیلودالتون داشته و در محدوده تعیین شده باکتریوسین های گروه IIb قرار گرفتند.
متن کامل [PDF 652 kb]   (1927 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/5/18 | پذیرش: 1397/10/25 | انتشار: 1397/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.