Hakim Zadeh V. Optimizing of Temperature, Time and Solvent Concentration in Extraction of Antioxidant Extract from Walnut Interstitial Tissue During Ultrasound Process. FSCT 2018; 15 (77) :154-145
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1251-fa.html
گوهری علی، حکیم زاده وحید، گلمکانی ابراهیم. تاثیر دما، زمان و غلظت حلال متانول بر عملکرد آنتی اکسیدانی عصاره چوب بینابینی میوه گردو طی فرایند فراصوت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (77) :154-145
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1251-fa.html
1- .
2- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
3- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد
چکیده: (5425 مشاهده)
تا کنون بررسی های انجام شده بر روی قسمت های مختلف میوه گردو بیانگر وجود خاصیت آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی و ضدسرطانی بوده است. در این تحقیق به بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره متانولی حاصل از چوب بینابینی میوه گردو با غلظت های مختلف حلال طی زمان ها و دماهای مختلف طی فرآیند فراصوت با طرح آماری سطح پاسخ پرداخته شد. در این تحقیق مشخص شد که اگرچه افزایش دما و زمان منجر به افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی گردید اما سطوح بالای دما، زمان و حلال به دلیل اکسیداسیون ترکیبات فنولیک و رقیق شدن عصاره کمی از قدرت آنتی اکسیدانی عصاره کاست. بهترین شرایط برای استخراج عصاره بر اساس بازدهی و قدرت آنتی اکسیدانی به سه روش فنل کل، DPPH و FRAP زمان زمان 71/28 دقیقه، دمای 22/39 درجه سانتی گراد و غلظت حلال 57/416 میلی لیتر به ازای 25 گرم پودر چوب بینابینی میوه گردو بدست آمد که تحت این شرایط میزان بازده استخراج 706/3 درصد، میزان ترکیبات فنولیک 67/22 بر حسب گالیک اسید، قدرت آنتی اکسیدان به روش DPPH 0108/0 بر حسب IC50 و به روش FRAP 05/1270 بر حسب میلی مول آهن دوظرفیتی بود.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1395/11/10 | پذیرش: 1396/5/2 | انتشار: 1397/4/1