Evaluation of antioxidant activity of bioactive peptides prepared from meat industry by-products
Meshginfar, N. 1 , Sadeghi mahoonak, A. R. 2 , Ziaiifar, A. M. 3, Kashaninejad, M. 2, Ghorbani, M. 2. FSCT 2015; 12 (46) :119-129
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12258-fa.html
بررسی رفتار ضد اکسایشی پپتیدهای زیست فعال تهیه شده از فرآورده های جانبی صنایع گوشت نسیم مشگین فر1، علیرضا صادقی ماهونک2، امان محمد ضیایی فر3، محمد قربانی2، مهدی کاشانی نژاد2. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (46) :119-129
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12258-fa.html
چکیده: (4374 مشاهده)
چکیده در پژوهش حاضر پروتئین هیدرولیز شده، از امعاء و احشاء گوسفند (معده و روده) با به کارگیری آنزیم آلکالاز (2.4 L) تولید شد. اثر متغیرهای دما (40، 45، 50 و 55 درجه سانتیگراد)، زمان (در شش سطح) و نسبت آنزیم به سوبسترا (30، 60 و 90 واحد آنسون)، بر میزان درجه هیدرولیز و فعالیت آنتی اکسیدانی در قالب آزمون فاکتوریل بررسی شد. بیشترین میزان درجه هیدرولیز در 45 درجه سانتیگراد، زمان هیدرولیز 180 دقیقه و میزان آنزیم 90 واحد آنسون/ کیلوگرم سوبسترا حاصل شد (p< 0.05). میزان درجه هیدرولیز تحت شرایط حاصل 92/36% بود. برای ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی، فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH، قدرت احیاء کنندگی یون فریک و اثر پروتئین هیدرولیز شده بر پایداری روغن سویا اندازهگیری شد.آزمونهای اندازهگیری فعالیت آنتی اکسیدانی در دمای ثابت 45 درجه سانتیگراد انجام شدند. بیشترین میزان فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاء کنندگی یون فریک به ترتیب در زمان های 150 و 180 دقیقه و میزان آنزیم 90 واحد آنسون به دست آمد (P< 0.05). نتایج نشان می دهد که پروتئین هیدرولیز شدهی امعاء و احشاء گوسفند میتواند به عنوان یک منبع آنتی اکسیدان طبیعی، جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدانهای سنتزی قلمداد گردد.
دریافت: 1391/3/3 | پذیرش: 1391/11/3 | انتشار: 1393/3/11