دوره 14، شماره 70 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 70 صفحات 236-225 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

یاورمنش مسعود، قیامتی یزدی فریبا، پزشکی پرنیان. ارزیابی بازیافت ویروس های روده ای از ماهی های پرورشی با استفاده از Male-specific coliphage (MS2). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (70) :225-236

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1191-fa.html


1- استادیار،گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- دانشجوی دکترا، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
3- دانش آموخته دکترا، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (3465 مشاهده)
 
چکیده
باکتریوفاژ­ها، فاژ­هایی هستند که موجب عفونت باکتری­ها می­شوند و به باکتریوفاژ­هایی که میزبان آن­ها اشرشیا­کلی می­باشد، کلی فاژ گفته می­شود. کلی فاژ­های موجود در منابع آبی سطحی، شاخصی از وجود آلودگی مدفوعی (خصوصا ویروس های روده ای) می­باشند. در این پژوهش کلی فاژ جنسی MS2 بعنوان یک باکتریوفاژ مدل از ویروس های روده ای به دلیل برقراری اتصالات پایدار با سطوح  برای ارزیابی بازیافت مورد استفاده قرار گرفت. از کلی فاژ MS2 جهت آلوده نمودن ماهی سالمون تهیه شده از حوضچه­های پرورش ماهی اطراف مشهد در سه سطح pfu/ml 103، 105 و 108 استفاده شد. پس از تلقیح کلی فاژ MS2 و اعمال رویه ی جذب و شستشوی چند مرحله­ای گلایسین- ترئونین- پلی­اتیلن گلایکول (بعنوان بهترین رویه)، میزان بازیافت کلی فاژ از سه قسمت آبشش، پوست-گوشت و امعا- احشا بدن ماهی توسط روش آگار دو لایه (Double Agar Layer) بر روی محیط کشت Trypticase Soy Broth (TSB) مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج ، بیشترین میزان بازیافت کلی فاژ در کمترین غلظت تلقیحی (103)  مربوط به ناحیه پوست و گوشت ماهی بود در حالیکه امعا و احشا ماهی در غلظت 105  بیشترین بازیافت را به خود اختصاص داد.
متن کامل [PDF 446 kb]   (2934 دریافت)    

دریافت: 1396/2/24 | پذیرش: 1396/2/24 | انتشار: 1396/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.