دوره 14، شماره 70 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 70 صفحات 1-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

قاسمی لیلا، صمدلوئی حمیدرضا، جلالی حسین، قرنجیک شاهرخ. جداسازی و تشخیص گونه های مخمر روغنیSAGSGC Candida Orthopsilosi با استفاده از ژن ریبوزومی از ماهی سوف و بهینه سازی تولید روغن و توده زیستی از آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (70) :12-1

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11557-fa.html


1- دانش آموخته گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد دامغان
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود
3- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
4- استادیار گروه پژوهشی بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده:   (5361 مشاهده)
 
چکیده
با توجه به نیاز بشر به غذای فراسودمند و با توجه به اهمیت اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره به عنوان غذای فراسودمند شناخت منابع غنی تولید کننده این اسیدهای چرب مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. نتایج تحقیقات نشان داده که ریزسازواره ها بویزه گونه های مخمری منبع غنی از این اسیدهای چرب غیراشباع می باشند. در این تحقیق نمونه های مخمری از ماهی سوف جداسازی شد در مرحله بعد DNA ریبوزمی گونه­ای از مخمر که توانایی تولید بالای 20 درصد روغن را داشت برای تشخیص گونه مخمری استفاده شد. با توجه به درختچه فیلوژنیکی پی برده شد گونه مخمر جداسازی شده از آبشش ماهی سوف  SAGSGC  candida orthopsilosi می باشد. طرح آماری سطح پاسخ نشان داد که بیشترین مقدار روغن (26.3) در غلظت گلوکز (g/L 50) و عصاره مخمر (g/L 5) بدست آمد. مقادیر متغییر های گلوکز و عصاره مخمر به منظور تولید حداکثری توده زیستی (1.16%) به ترتیب 46.16 گرم در لیتر و 19.67 گرم در لیتر بدست آمد. کاهش دما باعث افزایش اسید چرب غیراشباع بلندزنجیره تا سطح 24 درصد در روغن این گونه میکروبی شد. نتایج نشان داد در شرایطی که دما در انتهای فرایند تخمیر کاهش یافت، اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره بالای 20 کربن افزایش می یابد در حالیکه کاهش دما از ابتدای فرایند باعث افزایش غیراشباعیت در اسیدهای چرب ساختاری مانند لینولئیک و لینولنیک شد.
متن کامل [PDF 441 kb]   (2785 دریافت)    

دریافت: 1396/2/28 | پذیرش: 1396/1/28 | انتشار: 1396/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.