چکیده: (4689 مشاهده)
چکیده
در این تحقیق برخی خواص مکانیکی لوبیا چشم بلبلی رقم کامران شامل تغییر شکل در نقطۀ گسیختگی، نیروی لازم برای گسیختگی، انرژی لازم برای گسیختگی و چغرمگی در آزمایش فاکتوریل در طرح پایه کاملا تصادفی با 3 عامل، شامل 4 محتوای رطوبتی (43/7، 9، 5/10 و 12 درصد بر پایه خشک)، 4 سرعت بارگذاری (5، 30، 55 و 80 میلی متر بر دقیقه) و 3 اندازه دانه (کوچک، متوسط و بزرگ) تعیین شد. نتایج نشان داد که رطوبت در سطح احتمال 1 درصد بر کلیه خواص مکانیکی اثر معنی دار دارد. با افزایش رطوبت، انرژی لازم برای گسیختگی، چغرمگی و تغییر شکل در نقطه گسیختگی افزایش یافته در حالیکه نیروی لازم برای گسیختگی کاهش می یابد. با افزایش سرعت بارگذاری تغییر شکل در نقطۀ گسیختگی، انرژی لازم برای گسیختگی، نیروی لازم برای گسیختگی و چغرمگی کاهش می یابد. با افزایش اندازه دانه تغییر شکل در نقطۀ گسیختگی، نیروی لازم برای گسیختگی، انرژی لازم برای گسیختگی و چغرمگی افزایش می یابد. اثر متقابل 3 تایی رطوبت، سرعت بارگذاری و اندازه دانه برای تغییر شکل در نقطۀ گسیختگی در سطح احتمال 1 درصد و برای انرژی لازم برای گسیختگی در سطح احتمال 5 درصد معنی دار شده است ولی برای نیروی لازم برای گسیختگی و چغرمگی معنی دار نشده است.
دریافت: 1392/11/28 | پذیرش: 1392/11/28 | انتشار: 1393/8/1