دوره 15، شماره 77 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 77 صفحات 207-217 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zeinali F, Alizadeh M, Golshan tafti A. ffect of coating and cleaning method in reducing contamination rate of Mazafati date fruit. FSCT 2018; 15 (77) :217-207
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10761-fa.html
سلاجقه فرشته، زینالی فریبا، علیزاده محمد، گلشن تفتی ابوالفضل. اثر نوع پوشش و روش تمیزکردن در کاهش میزان آلودگی میوه خرمای مضافتی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (77) :217-207

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10761-fa.html


1- محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذائی دانشگاه ارومیه
3- استاد گروه علوم و صنایع غذائی دانشگاه ارومیه
4- استادیار گروه علوم و صنایع غذائی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی
چکیده:   (5108 مشاهده)
چکیده
خرمای مضافتی مهم ترین محصول صادراتی استان کرمان به شمار می‌آید. آلودگی خوشه های آن در مرحله قبل از برداشت به دلیل شرایط آب و هوائی و باد خیزی مناطق رشد آن به گرد وخاک و انتقال اسپور قارچ ها و دیگر عوامل کاهش کیفیت، یکی از مهمترین مشکلات تولید کنندگان است. در این تحقیق اثر تمیز کردن و پوشش دهی خوشه های خرما در مرحله خلال جهت کاهش آلودگی و افزایش کیفیت میوه مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای تمیز کردن شامل هوای تحت فشار با استفاده از فن و محلول اسید استیک (چهار دهم در صد) بودند. پوشش‌های مورد استفاده بر روی خوشه کرباس ، روکش پلی اتیلنی و محلول نشاسته 5 درصد حاوی عصاره روغنی جوز هندی (4000 پی‌پی‌ام)بودند. اثر تیمارهای ذکر شده در طی تبدیل مرحله خلال به رطب به مدت یک ماه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها نشان داد که در صدقند، در صد رطوبت ومیزانpH در سه نوع پوشش نسبت به نمونه شاهد معنی دار بوده است(01/0 p≤). با گذشت زمان، میزان pH در کلیه تیمارها افزایش و میزان اسیدیته به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. بیشترین میزان pH مربوط به روکش پلی اتیلن و پوشش دهی با نشاسته بود(13/6).به طور کلی نتایج به دست آمده پوشش نشاسته به همراه عصاره روغنی جوز هندی همراه با روکش پلی اتیلنی نسبت به بقیه تیمارها در حفظ خواص کمی ، کیفی و میکروبی برتری دارد و قابل توصیه می‌باشد.
متن کامل [PDF 798 kb]   (3461 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/11/19 | پذیرش: 1396/4/27 | انتشار: 1397/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.