1- دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- استاد بازنشسته گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
4- استادیار گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، جهاد دانشگاهی مشهد
چکیده: (2728 مشاهده)
چکیده
هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی عصارههای آبی، اتانولی و هیدروالکلی اندامهای هوایی گیاه سالویا خراسانیکا علیه استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC: 6538)، انتروکوکوس فکالیس (ATCC: 21299) ، سالمونلا تیفیموریوم (ATCC: 14028)واشریشیا کلی (ATCC: 25922)میباشد. در این پژوهش اثر ضد باکتریایی عصارهها با استفاده از روش انتشار در آگار بررسی شد. جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی نیز روش میکرودایلوشن بهوسیله الایزا و افزودن معرف تریفنیل تترازولیوم کلراید استفاده گردید. بیشترین قطر هاله بازداری در روش انتشار در آگار مربوط به عصارههای آبی و هیدروالکلی اندامهای هوایی سالویا خراسانیکا در مقابل باکتری انتروکوکوس فکالیس بود. میزان MIC محاسبه شدهدر مورد عصارههای آبی و اتانولی اندامهای هوایی باکتریهای گرم مثبت معادل60 میلیگرم بر میلیلیتر و در مورد اشریشیا کلی معادل 60 و 120 میلیگرم بر میلیلیتر و برای سالمونلا تیفیموریوم به ترتیب 120 و 240 میلیگرم بر میلیلیتر اندازهگیری شد. این مقدار برای عصارههای هیدروالکلی در مورد باکتریهای گرم مثبت 60 میلیگرم بر میلیلیتر و در مورد باکتریهای گرم منفی برابر با 120 میلیگرم بر میلیلیتر بود.
دریافت: 1395/2/2 | پذیرش: 1395/11/2 | انتشار: 1396/5/1