دوره 18، شماره 113 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 113 صفحات 39-29 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، re1farahmand@gmail.com
3- گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان
4- گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه صنعتی قوچان
چکیده:   (1522 مشاهده)
در این تحقیق، طراحی سنسور الکتروشیمیایی بر پایه الکترود خمیرکربن اصلاح‌شده با نانومواد و مایع یونی مورد مطالعه قرار گرفت. سنسور اصلاح‌شده با نانوذرات گرافن-کوانتم دات و مایع یونی برای آنالیز سانست‌یلو مورد مطالعه قرار گرفت و برای این منظور، پارامترهای مختلفی از جمله نسبت مایع یونی، مقدار نانوذره گرافن-کوانتم دات و pH محیط مورد مطالعه قرار گرفت. مقدار بهینه نانوذره کانتوم دات 5 درصد و مایع یونی 10 درصد و pH 6 حاصل شد. بهترین عملکرد در سنسور خمیرکربن اصلاخ شده نانوذره گرافن-کانتوم دات و مایع یونی مشاهده شد. این سنسور در شرایط بهینه با دامنه خطی 3 نانومولار تا 150 میکرومولار و حد تشخیص 1 نانومولار توانست به خوبی برای تعیین مقدار سانست یلو استفاده شود. سنسور طراحی‌شده برای آنالیز رنگ‌ مورد نظر در نمونه‌های آب میوه بکار گرفته‌ شد و نتایج توانایی بالای آن‌ برای آنالیز نمونه‌های حقیقی را نشان داد.
متن کامل [PDF 1275 kb]   (758 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1399/6/3 | پذیرش: 1399/11/18 | انتشار: 1400/4/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.