دوره 16، شماره 88 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 88 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ashrafi yourghanloo R, hemmati H. Feasibility of Film Based Sodium Caseinate-Nanoclay and Echinophora Platyloba Essential Oil useing in packaging of probiotic yogurt. FSCT 2019; 16 (88) :1-15
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34078-fa.html
اشرفی یورقانلو رقیه، همتی هاله. بررسی امکان کاربرد فیلم کازئینات سدیم حاوی نانورس و اسانس خوشاریزه در بسته بندی ماست قالبی پروبیوتیک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (88) :1-15

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34078-fa.html


1- دانشگاه فنی و حرفه ای ، r.ashrafi1@yahoo.com
2- دانشگاه فنی و حرفه ای
چکیده:   (7178 مشاهده)
 در این تحقیق به منظور امکان سنجی استفاده از بسته‏بندی های زیست تخریب پذیر و همچنین بررسی تاثیر آن در زنده مانی باکتری های پروبیوتیک جهت پوشش ظروف حاوی ماست از فیلم کازئینات سدیم حاوی نانورس و اسانس خوشاریزه استفاده شد و نمونه ها در دمای 4 و 15 درجه سانتیگراد و به مدت 21 روز نگهداری شدند. اثر جنس بسته بندی  بر زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس معنی‌دار نبود ، در حالی‌که بر رشد باکتری بیفیدیوباکتریوم انیمالیس معنی دار بود،  بیشترین تعداد باکتری انیمالیس در پوشش حاوی 5/1 گرم نانورس  و کمترین تعداد در ظروف حاوی 75/0 گرم نانورس  مشاهده گردید. با افزایش دمای نگهداری و گذشت زمان به طور همزمان روند کاهش تعداد باکتری‌ها­ی زنده تسریع گردید و در مورد زمان نگهداری بیشترین کاهش در هفته آخر نگهداری بدست آمد، به‌طوری‌که میزان کاهش باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در دمای C°15 پس از سه هفته نگهداری 79/0 سیکل لگاریتمی بود در حالی‌که در همین شرایط تعداد باکتری بیفیدو باکتریوم انیمالیس 3/1 سیکل کاهش نشان داد که حاکی از مقاومت بیشتر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نسبت به انیمالیس به شرایط اسیدی ماست در طول دوره نگهداری می‌باشد. در دمای C°4 تفاوتی در میانگین pH و اسیدیته بین نمونه های مختلف بسته بندی مشاهده نشد ولی در دمای  C° 15 بین تمامی نمونه های بسته بندی، تفاوت معنی داری وجود داشت. به‌طوری‌که بیشترین کاهش در میزان  pHو بیشترین افزایش اسیدیته مربوط به بسته‌بندی پوشش حاوی 5/1گرم نانورس  در انتهای دوره نگهداری بود
متن کامل [PDF 1616 kb]   (1643 دریافت)    
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/3/31 | پذیرش: 1398/3/31 | انتشار: 1398/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.