1- پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران ، jfattahim@yahoo.com
2- پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمه گرمسیری
چکیده: (3208 مشاهده)
در این تحقیق ویژگیهای فیزیکیشیمیایی و آنتیاکسیدانی دو رقم لیموترش کوکاورکا و خوشهای طی دو سال با نمونهبرداری از 25 مهر تا 25 آبان بهفاصله زمانی هر 10 روز یکبار (چهار زمان) از درختان و در پایان عمرقفسهای ارزیابی شد. نتایج نشان داد که بطورکلی ابعاد و حجم میوه لیموی کوکاورکا بزرگ و لیموی خوشهای کوچک بود. میزان وزن میوه و درصد عصاره طی برداشت یک ماهه و همچنین در پایان عمرقفسهای لیموی کوکاورکا تغییرات معنیداری (05/0p<) نداشت. نسبت TSS/TA نیز هم در زمان برداشت و هم در پایان عمرقفسهای (به استثنای میوه لیموی خوشهای برداشت شده در 25 آبان)، متناسب با زمان برداشت بالاتر بود. هرچند شاخص فناوری در لیموی کوکاورکا طی زمانهای مختلف برداشت تغییر معنیداری نداشت لیکن ضخامت پوست میوه در لیموی خوشهای طی عمر قفسهای کاهش یافت. بطورکلی مقدار شاخصهای L*، a* و b* در هر دو آزمایش زمان برداشت و عمرقفسهای، به ترتیب از برداشت اول به آخر بالاتر بود. مقدار کروما و CCI نیز طی عمرقفسهای روند افزایشی نشان دادند. میوههای برداشت آخر (25 آبان) که بالاترین مقدار (31/28 میلیگرم در 100 گرم وزنتر) ویتامین C را داشتند در پایان عمر قفسهای هم دارای بیشترین میزان ویتامین C (64/42 میلیگرم در 100گرم وزنتر) بودند. بطورکلی میزان فنلکل و محتوای آنتیاکسیدانی میوه هر دو رقم طی عمرقفسهای افزایش نشان داد.
نوع مقاله:
پژوهشی کیفی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1397/6/6 | پذیرش: 1397/12/25 | انتشار: 1398/9/10