دوره 15، شماره 81 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 81 صفحات 429-423 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
2- گروه برنامه ریزی مدیریت و آموزش محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
چکیده:   (1961 مشاهده)
در سال های اخیر توجه بسیاری به مسئله امنیت مواد غذایی شده است به خصوص در رابطه با حضور آلاینده های آلی پایدار در محیط زیست و ورود آنها به زنجیره غذایی و در نهایت بروز بیماری و ناهنجاری هایی که در انسان می شود.این آلاینده های آلی پایدار خطرناک نظیر دی اکسین ها که ناشی از پساب کارخانجات صنعتی می باشند.کربن آلی ناشی از پسماندهای زیستی حاصل از فاضلابهای شهری پالایش شده گیاهان باعث پیوند دادن آلاینده های آلی پایدار می شود مثل کلرو دی بنزو دی اکسین ، فوران ...استفاده از این پسماندهای زیستی به عنوان کودهای استخراج شده و کمپوست برای بهبود لایه خاک رویی ممکن است سبب انتقال آلاینده های آلی پایدار به زنجیره غذایی شود. در این آزمایش لوبیا چیتی از سه منطقه در ایران به ترتیب شهرستان خمین ،شهرستان ازنا و شهر زنجان مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت آزمایشات هم این موضوع را نشان داد که لوبیا چیتی مربوط به مناطق صنعتی دارای سم کلرو دی بنزو دی اکسین به میزان 2.13 ng/kg می باشد که در این تحقیق هم شهرستان خمین به علت نزدیکی با کارخانجات و در معرض قرار گرفتن با پساب آن ها دچار آلودگی با سم کلرو دی بنزو دی اکسین شد ولی دو نمونه دیگر به علت عدم نزدیکی با کارخانجات دچار این آلودگی نشدند و وجود این سم را در طی آزمایشات نشان ندادند.
متن کامل [PDF 317 kb]   (1063 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/9/23 | پذیرش: 1397/6/10 | انتشار: 1397/8/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.