دوره 13، شماره 56 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 56 صفحات 100-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- 1- دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده علوم و فناوری‎های نوین، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی
2- 2- استادیار، دکترای میکروبیولوژی صنعتی، دانشکده فناوری نوین، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته
3- استادیار، دکترای بیوشیمی، دانشکده فناوری‎های نوین، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته
چکیده:   (4461 مشاهده)
چکیده  اسیدهای چرب امگا 3 گروه بزرگی از اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه و با زنجیره بلند کربنی می‎باشند. این اسیدها در بدن ساخته نمی‎شوند و باید به وسیله مواد غذایی تامین گردند. مهم‎ترین اسیدهای چرب امگا3، ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید می‎باشند که اثرات مفیدی بر سلامتی انسان دارند.DHA[1] به دلیل اهمیت آن در درمان بیماری‎هایی از قبیل سرطان، آلزایمر، سکته‎های قلبی، آرتریت روماتید، اضطراب، التهاب و بیماری‎های بدخیم از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف ما در این تحقیق، یافتن منابع مناسب کربن و نیتروژن به منظور افزایش تولید اسید چرب امگا 3 در سویه بومی شیزووکیتریوم می‎باشد. همچنین، اثر کمی وکیفی منابع متفاوت کربن و نیتروژن بر روی رشد سویه و تولید اسید چرب امگا3 حاوی دوکوزاهگزانوئیک اسید مورد بررسی قرار گرفت. روغن تولید شده استخراج شد و در نهایت توسط گاز کروماتوگرفی مورد آنالیز قرار گرفت. نتایج نشان دادند که بهترین منابع کربن، گلیسرول و گلوکز و بهترین منبع نیتروژن، عصاره مخمر می‎باشد. گلوکز باعث افزایش تولید بیومس و گلیسرول باعث افزایش تولید روغن امگا3 شد. تولید بیومس، اسید چرب امگا3 و DHA توسط سویه شیزوکیتریوم در محیط انتخابی به ترتیب 76/0، 5/0 و 48/0گرم بر لیتر به دست آمد.نتایج این تحقیق نشان دادند که سویه بومی جدید شیزوکیتریوم پتانسیل تولید بیوتکنولوژی اسیدهای چرب امگا 3 را دارد.
[1] .Docosahexaenoic acid
متن کامل [PDF 308 kb]   (2077 دریافت)    

دریافت: 1394/7/28 | پذیرش: 1394/7/28 | انتشار: 1395/7/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.