دوره 5، شماره 19 - ( 1387 )                   جلد 5 شماره 19 صفحات 77-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Antibacterial and antioxidant potential of rosemary extract (Rosmarinus officinalis) on shelf life extension of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). FSCT 2008; 5 (19) :67-77
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9722-fa.html
پتانسیل آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره رزماری(Rosmarinus officinalis) در افزایش عمرماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1387; 5 (19) :67-77

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9722-fa.html


چکیده:   (4972 مشاهده)
چکیده در این مطالعه اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره رزماری (1/0 درصد) در ماهی قزل آلای رنگین کمان بسته بندی شده در خلاء بررسی شد. آنالیزهای میکروبی (باکتری های سرمادوست، کل باکتری ها، باکتریهای اسید لاکتیک و انتروباکتریاسه)، شیمیایی (pH، اسید چرب آزاد، پراکساید، اسید تیوباربیتوریک و تری متیل آمین) و بررسی های حسی این ماهی در طول 18 روز در دمای C°1±2 انجام شد. عصاره رزماری به طور معنی داری(p<0.05)  اکسیداسیون لیپید را در ماهیان تیمار شده به تعویق انداخت. مقادیر باکتری های سرمادوست و کل باکتری ها در طول دوره نگهداری در ماهیان تیمار شده با عصاره رزماری زیر حد قابل قبول پیشنهادی (log cfu/g 7) باقی ماند به طوری که  فساد میکروبی در این نمونه ها نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری (p<0.05)   کاهش یافت. طبق بررسی های حسی و آنالیزهای میکروبی، ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده با عصاره رزماری تا انتهای دوره نگهداری قابل مصرف بودند به طوریکه عصاره رزماری توانست عمر ماندگاری نمونه ها را نسبت به نمونه شاهد 4 روز افزایش دهد.
متن کامل [PDF 236 kb]   (4534 دریافت)    

دریافت: 1387/2/5 | پذیرش: 1387/7/26 | انتشار: 1391/6/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.