دوره 8، شماره 31 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 31 صفحات 91-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation of lead and Cadmium contents of cultivated edible mushrooms consumed in Tehran. FSCT 2011; 8 (31) :85-91
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9546-fa.html
بررسی میزان سرب و کادمیوم در قارچهای خوراکی پرورشی در سطح شهر تهران. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (31) :85-91

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9546-fa.html


چکیده:   (4090 مشاهده)
چکیده سابقه و هدف: نظر به تولید و مصرف روز افزون قارچهای خوراکی پرورشی در ایران به دلیل ارزشهای تغذیه ای، داروئی و اقتصادی و با توجه به خصوصیات فیزیولوژی انواع قارچها، در جذب فلزات سنگین از اکوسیستم، تحقیق حاضر با هدف بررسی میزان سرب و کادمیوم در قارچهای تکمه ای خوراکی پرورشی در سطح شهر تهران در سال 1386 انجام شد. مواد و روشها: تحقیق به روش توصیفی و بر روی 8 نمونه از قارچهای شاخص از نظر تجاری انجام و پس از بدست آوردن شرایط بهینه جهت خشک کردن قارچها، عناصر سرب و کادمیوم با بهره گیری از دستگاه اسپکترومتر جذب اتمی تعیین گردید. یافته ها: سطح غلظت سرب در شش مورد از قارچهای خوراکی پرورشی از نوع تکمه ای مورد مطالعه در حد استاندارد اتحادیه اروپا                         ) EU466/2001 ( و در دو نوع قارچ تکمه ای به ترتیب با 014/0±35/5 میلی گرم در کیلوگرم و 014/0±71/3 میلی گرم در کیلوگرم بیش از حد استاندارد فوق الذکر بوده و همچنین میزان کادمیوم اندازه گیری شده در تمام قارچهای تکمه ای خوراکی پرورشی مورد آزمایش پائین تر از حد مجاز استاندارد اتحادیه اروپا تعیین گردید. نمونه قارچهای مورد آنالیز از نظر میزان کادمیوم در حد قابل قبول استاندارد اتحادیه اروپا (EU466/2001) قرار داشتند. نتیجه گیری: با توجه به اینکه نمونه های حاوی مقادیر بالاتر از حد مجاز سرب، 25 درصد کل نمونه ها را شامل می شوند و با توجه به مصرف روز افزون قارچهای خوراکی پرورشی در ایران دقت بیشتری در مورد شرایط و محیط پرورشی قارچها لازم می باشد.
متن کامل [PDF 182 kb]   (3491 دریافت)    

دریافت: 1387/3/11 | پذیرش: 1388/10/11 | انتشار: 1390/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.