دوره 14، شماره 71 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 71 صفحات 24-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

عزیزی فاطمه، عرفانی مقدم جواد، خادمی اورنگ، نورالهی خشنود. تاثیر اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر ماندگاری آریل‌های انار. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (71) :15-24

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9489-fa.html


1- دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه ایلام
2- استادیار گروه باغبانی دانشگاه ایلام
3- استادیار گروه باغبانی دانشگاه شاهد، تهران
4- استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه ایلام
چکیده:   (5767 مشاهده)
چکیده به منظور افزایش عمرقفسه­ای آریل­های انار از اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک با غلظت­های 5 و 10 میلی­مولار استفاده شد. آریل­ها به مدت پنج دقیقه در تیمارهای فوق غوطه­ور شده و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه، در درون ظروف پلی­اتیلنی با استفاده از پوشش سلوفان بسته­بندی و به دمای چهار درجه سانتیگراد منتقل شدند. برخی صفات کیفی، کمی و بیوشیمیایی نمونه­ها، در زمان­های هفت و 14 روز بعد از انبارداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد تفاوت معنی­داری بین تیمارها در اکثر صفات مورد ارزیابی وجود دارد. آریل­های تیمار شده با اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک در مقایسه با شاهد دارای کاهش وزن و درجه سرمازدگی کمتری بوده و دارای کیفیت و بازارپسندی مطلوبی بودند. تیمارهای اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک موجب کاهش فعالیت آنزیم پلی­فنل اکسیداز و مقدار فنل کل گردید در حالی که مقدار ویتامین ث، آنتوسیانین و ظرفیت آنتی­اکسیدانی نمونه­های تیمارها در مقایسه با شاهد بالاتر بود. نتایج کلی نشان داد ترکیبات اسید آلی باعث کاهش تخریب آریل انار در زمان نگه­داری در سردخانه شده و به عنوان تیمارهایی مناسب برای حفظ کیفیت پس از برداشت آریل انار می­باشند.
متن کامل [PDF 230 kb]   (2491 دریافت)    

دریافت: 1396/3/27 | پذیرش: 1396/3/27 | انتشار: 1396/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.