دوره 13، شماره 58 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 58 صفحات 56-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharefi Abadi E, Shah Hosseini M H, Salehi Far M. Effects of Different Concentration of Potassium Sorbate and Sodium Benzoate and Storage temperature on Microbial Characteristics of Dried Sour cherry During Storage. FSCT 0; 13 (58) :47-56
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9082-fa.html
شارفی آبادی الناز، شاه حسینی محمد حسن، صالحی فر مانیا. تأثیر غلظت‌های مختلف سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم و دمای نگهداری بر خصوصیات میکروبی آلبالو خشک در طی نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (58) :47-56

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9082-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس، تهران، ایران
2- دانشیار دانشکده میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس، تهران، ایران
3- استادیار دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس، تهران، ایران
چکیده:   (5582 مشاهده)
چکیده در این پژوهش، اثر غلظت­های مختلف سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم ( ppm300،400 و 500) بر خصوصیات میکروبی (شمارش کلی میکروارگانیسم­ها، میزان کپک و مخمر) آلبالو خشک با رطوبت 25% در طی 6 ماه نگهداری در دماهای °C 8، 22 و 37 مورد ارزیابی قرار گرفت. ویژگیهای میکروبی نمونه­ها در ماه اول، سوم، ششم مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که آلبالو خشک تیمار شده با سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم در طی شش ماه نگهداری در بسته­بندی­های­ وکیوم شده دچار فساد میکروبی نشد. نتایج نشان داد تعداد کپک و مخمر از10× 67/11 کلنی در گرم (در آلبالو خشک شاهد) و با استفاده از بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم در بهترین شرایط به ترتیب به 10× 67/3 و 10× 33/3 کلنی در گرم کاهش یافت. همچنین شمارش کلی میکروارگانیسم­ها از 103×13/2 کلنی در گرم در شاهد ، با استفاده از بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم در بهترین شرایط به ترتیب به 103×50/0 و 103×23/1 کلنی در گرم کاهش یافت. با افزایش غلظت سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم میزان شمارش کلی میکروارگانیسم­ها و میزان کپک و مخمر کاهش پیدا کرد. با افزایش دما (8 به 37 درجه سانتی گراد) و گذشت زمان (1 به 6 ماه) به علت تجزیه سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم در مورد تیمارها به طور معنی­داری اثر ضد میکروبی این ترکیبات کاهش یافت (05/0P<).
متن کامل [PDF 459 kb]   (6882 دریافت)    

دریافت: 1394/2/6 | پذیرش: 1394/8/6 | انتشار: 1395/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.