دوره 11، شماره 43 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 43 صفحات 89-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Biosorption of lead from milk by naoh_treated orange peel Naghizade, S. 1, Esmaili, A. 2. FSCT 2014; 11 (43) :79-89
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9013-fa.html
جذب بیو لوژیکی سرب موجود در شیر توسط جاذب پوست پرتقال با اصلاح قلیایی صدیقه نقی زاده1 ، اکبر اسماعیلی 2. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (43) :79-89

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9013-fa.html


چکیده:   (4078 مشاهده)
چکیده      یکی از کاملترین مواد غذایی شیر می باشدکه با الوده شدن این ماده غذایی به سرب مسمومیت شدیدی حاصل شده وسلامت انسان به خطر می افتد لذا حذف سرب از شیر امری ضروری بنظر می رسد. در این تحقیقجذب سرب از شیر دام هایی که در مراتع آلوده به این فلز سنگین چرا می کنند، با استفاده از پوست پرتقال با اصلاح سطحی قلیایی، به عنوان یک جاذب بی ضرر ، مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا، آزمایشات بر روی محلول آبی  سرب انجام شد. داده های فرایند جذب با مدل های لانگمیر و فروندلیچ برازش شدند. داده ها با مدل لانگمیر بهتر تطابق داشتند.. غلظت جاذب در مقادیر متفاوت  آزمایش شد. در این بررسی، افزایش اندازه ذرات و دما، تأثیر محسوسی بر میزان جذب نداشته است، درحالیکه با افزایش pHدرمحدوده2تا5/5 افزایش جذب مشاهده می شود. با توجه به  نتایج جذب، داده های سینتیک  تطابق خوبی با معادلات شبه درجه دوم از خود نشان دادندو دما در محدوده 20- 40 درجه سانتیگراد، اثری بر جذب سرب توسط  پوست پرتقال با تیمار قلیایی نداشت. همچنین اثر یون های موجود، بر روند جذب سرب نیز بررسی شدند که نتایج حاکی از برقراری مکانیسم تعویض یونی در فرایند مذکور می باشد.  
متن کامل [PDF 307 kb]   (5971 دریافت)    

دریافت: 1389/10/8 | پذیرش: 1390/10/8 | انتشار: 1393/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.