دوره 12، شماره 48 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 48 صفحات 161-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shokrolahi F, Taghi zadeh M, Kocheki A, Hadad Khoda parast M H. Investigation of physicochemical properties of crust and core dietary fiber from date seed. FSCT 2015; 12 (48) :153-161
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8731-fa.html
شکرالهی فاطمه، تقی زاده مسعود، کوچکی آرش، حداد خداپرست محمدحسین. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیبر پوسته و مغز هسته‌ی خرما. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (48) :153-161

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8731-fa.html


1- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
4- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (4939 مشاهده)
چکیده فیبر رژیمی یکی از اجزای مهم غذایی است که علاوه بر اثرات مثبت بر سلامتی، خصوصیات کاربردی مناسبی نیز دارد.در میان منابع گیاهی، هسته­ی خرما ماده­ای است که علاوه بر فراوانی وقیمت پایین، غنی از فیبر نیز می­باشد. در این تحقیق، ابتدا هسته­ی خرما به دو بخش بیرونی (پوسته) و درونی (مغز) تفکیک شد و سپس چربی­زدایی از هر دو بخش انجام شد. پودر حاصل از چربی­زدایی پوسته و مغز به ترتیب فیبر پوسته و فیبر مغز هسته­ی خرما نامیده شد. آنالیز شیمیایی نشان داد که میزان پروتئین، فیبر رژیمی نامحلول و فیبر رژیمی کل در مغزبه طور معنی­داری بیشتر از پوستهبود. چربی پوسته به طور معنی­داری بیشتر از مغز بود. همچنین مشخص شد که فیبر رژیمی در هر دو بخش پوسته و مغز به مقدار زیادی وجود دارد (به ترتیب 68/70 و 17/74 درصد). ظرفیت نگهداری آب و ظرفیت نگهداری روغن فیبر مغز (80/2 و 29/1 گرم بر گرم) به ترتیب بیشتر و کمتر از فیبر پوسته (66/2 و 40/1 گرم بر گرم) بود. فیبر مغز دارای رنگی روشن­تر از فیبر پوسته بود. هر سه پارامتر ظرفیت نگهداری آب، ظرفیت نگهداری روغن و روشنایی، در مقایسه با بسیاری از ضایعات کشاورزی و فیبرهای تجاری از مقدار قابل قبولی برخوردار بودند.  
متن کامل [PDF 222 kb]   (5648 دریافت)    

دریافت: 1392/2/8 | پذیرش: 1392/11/8 | انتشار: 1394/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.