دوره 13، شماره 59 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 59 صفحات 180-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S, Sadeghi Mahoonak A R, Mahdi Jafari S, Ghorbani M, Salimi A. Production optimization of orange peel oil – quince seed mucilage emulsion by RSM and investigating on the stability of its microencapsulated powder. FSCT 0; 13 (59) :171-180
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8463-fa.html
حسینی شیما، صادقی ماهونک علیرضا، جعفری سید مهدی، قربانی محمد، سلیمی آزاده. بهینهسازی تولید امولسیون روغن پوست پرتقال- موسیلاژ دانه به با استفاده از RSM و بررسی پایداری پودر ریزپوشانی شده حاصل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (59) :171-180

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8463-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم و کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
5- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه سمنان
چکیده:   (4789 مشاهده)
چکیده هدف این پژوهش استفاده از روش سطح پاسخ به منظور رسیدن به امولسیون بهینه روغن پوست پرتقال، موسیلاژ دانه‌به (QSM[1]) و مالتودکسترین (MD[2])، و استفاده از این امولسیون در فرایند ریزپوشانی این روغن بود. بدین منظور و به هدف رسیدن به یک امولسیون پایدار، اثر سه متغیر مستقل شامل مقدار روغن پوست پرتقال (25- 15 ٪ وزنی/وزنی)، نسبت QSM/MD (02/0- 015/0) و مقدار ماده جامد (QSM + MD) (35- 25٪ وزنی/وزنی) بر سه متغیر وابسته شامل اندازه قطرات امولسیون، اندیس کرمی شدن و ویسکوزیته بررسی شد. امولسیون بهینه بدست آمده (شامل مقدار ماده جامد 25٪، QSM/MD 02/0 و مقدار روغن پوست پرتقال 25٪)  به روش انجمادی خشک، و به منظور بررسی پایداری آن در طول دوره نگهداری به مدت 6 هفته در سه دما 4، 25، 42 درجه سانتی‌گراد قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که خصوصیات رئولوژیکی QSM به ویژه ویسکوزیته آن بیشترین تاثیر را بر پایداری و خصوصیات امولسیون‌ها داشته و این موسیلاژ حتی در مقادیر خیلی پایین نیز قادر به تولید امولسیون‌هایی کاملا پایدار در طول زمان است. همچنین نتایج نشان دادند که نمونه‌های ریزپوشانی شده به طور معناداری نسبت به نمونه‌های شاهد نیمه عمر و سرعت رهایش پایین‌تری داشتند.
[1]. Quince Seed Mucilage [2]. Maltodextrin
متن کامل [PDF 457 kb]   (3479 دریافت)    

دریافت: 1394/2/26 | پذیرش: 1394/7/26 | انتشار: 1395/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.