دوره 21، شماره 148 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 148 صفحات 189-176 | برگشت به فهرست نسخه ها

khakpour F, Pirsa S. Extraction of rosemary essential oil and its use in the preparation of biocomposite based on mucilage film of fenugreek seeds and eggplant skin powder containing copper nanoparticles.. FSCT 2024; 21 (148) :176-189
خاکپور فاطمه، پیرسا سجاد. استخراج اسانس رزماری و استفاده از آن در تهیه بیوکامپوزیت بر پایه فیلم موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان حاوی نانوذرات مس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (148) :176-189

1- دانشگاه ، sevdakhakpour1@gmail.com
2- دانشگاه
افزودن نانوذرات مس و اسانس رزماری می¬تواند سبب بهبود خواص ساختاری و مکانیکی فیلم¬¬های بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان شود. هدف در این مطالعه تهیه فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان حاوی نانوذرات مس (0، 2، 4 %) وزنی/وزنی و اسانس رزماری(0، 4، 8 %) وزنی/حجمی بود. فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پودر پوست بادمجان تهیه شده و نانوذرات مس (0، 2، 4 %) و اسانس رزماری (0، 4، 8 %) به آن افزوده شد. خواص ساختاری و مکانیکی فیلم¬ها تهیه شده بررسی شد. مطابق نتایج به دست آمده با افزایش مقدار نانوذرات مس و اسانس رزماری در فیلم باعت کاهش خواص مکانیکی فیلم¬ها شد. مطابق نتایج به دست آمده با افزایش مقدار نانوذرات مس و اسانس رزماری در فیلم باعت کاهش بافت مکانیکی فیلم¬ها شد. تجزیه و تحلیل پراش اشعه ایکس (XRD) نشان داد که نانوذرات مس به طور فیزیکی با پلیمر موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان ترکیب شده‌اند باعث تضغیف ساختار کریستالی شده¬اند. نتایج تبدیل فوریه فروسرخ (FTIR) حضور فیزیکی نانوذرات مس را در ماتریس پلیمری تایید کرد. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)نشان داد که مورفولوژی سطح نانوکامپوزیت فیلم نسبت به موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان ناهمگن است. قرار گرفتن فیلم شناساگر تهیه شده در معرض pHهای مختلف، منجر به تغییر رنگ فیلم¬ها از رنگ قرمز به رنگ زرد گردید. این تغییرات رنگی فیلم¬ها با تغییرات رنگی محلول آنتوسیانین همخوانی داشت. افزودن نانوذرات مس و اسانس رزماری به فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان سبب بهبود فوریه مادون قرمز (FTIR) فیلم¬ها، همچنین موجب تضعیف خواص مکانیکی گردید.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1402/10/7 | پذیرش: 1402/11/14 | انتشار: 1403/3/1