دوره 21، شماره 148 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 148 صفحات 175-164 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amir ahmadi N, Sharifi A, Koubaa M. Extraction of bioactive compounds of Persian Golnar (punica pranatum) using ohmic, ultrasound and perculation methods. FSCT 2024; 21 (148) :164-175
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-72616-fa.html
امیراحمدی نازنین، شریفی اکرم، کوبا محمد. استخراج ترکیبات زیست‌فعال گلنار فارسی (punica pranatum) با استفاده از روش‌های اهمیک، فراصوت و پرکولاسیون. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (148) :164-175

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-72616-fa.html


1- گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
2- گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران ، asharifi81@gmail.com
3- Unité Transformations Intégrées de la Matière Renouvelable TIMR and Ecole Supérieure de Chimie Organique et Minérale ESCOM, Université de Technologie de Compiègne, Compiègne, France
چکیده:   (192 مشاهده)
ترکیبات زیست‌فعال گیاهی، دارای اثرات سلامت‌بخش برای انسان‌ها و دارای اثرات نگهدارندگی در محصولات غذایی می‌باشند. شرایط استخراج عصاره‌ها تأثیر قابل توجهی بر میزان ترکیبات زیست‌فعال آن‌ها دارد از روش‌های متداول و هم روش‌های جدیدتر برای استخراج ترکیبات زیست‌فعال از گیاهان استفاده می‌شود. هدف از این تحقیق، مقایسه روش‌های استخراج ترکیبات زیست‌فعال گلنار فارسی بود. در این تحقیق از سه روش اهمیک (دماهای 45 و 60 درجه سانتی‌گراد و زمان‌های 40 و 60 دقیقه)، اولتراسونیک (دماهای 40، 50 و 60 درجه سانتی‌گراد و زمان‌های 20 و 40 دقیقه) و پرکولاسیون (زمان‌های 24، 48 و 72 ساعت) برای استخراج عصاره گلنار فارسی استفاده شد و بر اساس بازده استخراج، محتوای فنول کل، آنتوسیانین کل و فعالیت آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال DPPH) بهترین شرایط استخراج انتخاب گردید. نتایج نشان داد که بین بازده استخراج هر سه روش اختلاف معنی‌داری وجود نداشت (05/0<p). روش‌ اهمیک دارای محتوای فنول مشابهی با روش اولتراسونیک بود، ولی محتوای آنتوسیانین کل و فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری نشان داد. تیمار بهینه شامل روش اهمیک، دمای 60 درجه سانتی‌گراد و زمان استخراج 40 دقیقه بود و عصاره حاصله تحت این شرایط حاوی mg GAE/g 74/109 فنول کل، mg/g 26/373 آنتوسیانین کل و 11/81 درصد فعالیت آنتی اکسیدانی بود. از عصاره گلنار فارسی در صنایع غذایی و دارویی می‌توان استفاده کرد.
 
متن کامل [PDF 474 kb]   (313 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1402/9/4 | پذیرش: 1402/10/23 | انتشار: 1403/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.