دوره 21، شماره 147 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 147 صفحات 161-146 | برگشت به فهرست نسخه ها

khakpour F, Pirsa S. Biodegradable film based on mucilage of fenugreek seeds and eggplant skin powder with copper nanoparticles and rosemary essential oil, investigation of physicochemical properties. FSCT 2024; 21 (147) :146-161
خاکپور فاطمه، پیرسا سجاد. فیلم زیست‌تخریب پذیر بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان با نانوذرات مس و اسانس رزماری بررسی خواص فیزیکوشیمیایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (147) :146-161

1- دانشگاه ، sevdakhakpour1@gmail.com
2- دانشگاه
در این مطالعه موسیلاژ از بذر شنبلیله و اسانس از رزماری استخراج شد. فیلم مرکب موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان با نانوذرات مس (0، 2، 4 %) و اسانس رزماری (0، 4، 8 %) تهیه شد. خواص فیزیکوشیمیایی فیلم¬ها تهیه شده بررسی شد. مطابق نتایج به دست آمده با افزایش نانوذرات مس و اسانس رزماری، میزان ضخامت و آنتی¬اکسیدانی فیلم افزایش می¬یابد. رطوبت، نفوذپذیری بخار آب و حلالیت فیلم با افزایش نانوذرات مس و اسانس رزماری کاهش می¬یابد. همچنین با افزایش نانوذرات مس و اسانس رزماری، شاخص‌های رنگ L*، افزایش یافته و روشنایی لایه‌ها به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. همچنین با افزایش نانوذرت مس، شاخص¬های رنگ a*، افزایش یافته ولی باعث کاهش b*، شده. همچنین با افزایش اسانس رزماری، شاخص¬های رنگ a*، کاهش یافته ولی باعث افزایش فاکتور b*، شده است. نتایج فعالیت ضدمیکروبی نشان داد که افزودن نانوذرات مس و اسانس رزماری باعث فعالیت فیلم علیه استافیلوکوکوس اورئوس شد. نتیجه¬گیری: افزودن نانوذرات مس و اسانس رزماری به فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان سبب بهبود ضخامت، آنتی¬اکسیدانی، حلالیت، رطوبت و نفوذپذیری به بخار آب، همچنین تضعیف روشنایی گردید.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فرآوری و تبدیل مواد غذایی
دریافت: 1402/8/11 | پذیرش: 1402/10/12 | انتشار: 1403/2/1