دوره 20، شماره 145 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 145 صفحات 225-208 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yaseen Taher A, Alizadeh Khaledabad M, Aslan Y. Covalent immobilization of Aspergillus oryzae β-galactosidase and Bacillus licheniformis protease with Amino-Multi Walled Carbon Nanotubes. FSCT 2024; 20 (145) :208-225
یاسین طاهر آلان، علیزاده خالدآباد محمد، اصلان یعقوب. تثبیت کووالانت بتا گالاکتوزیداز آسپرژیلوس اوریزه و پروتئاز باسیلوس لیکنی فورمیس بر آمینو- نانولوله های کربنی چند دیواره ای. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (145) :208-225

1- داﻧﺸﺠﻮی دکتری ﻋﻠﻮم و ﺻﻨﺎیﻊ غذایی، گروه ﻋﻠﻮم و مهندسی ﺻﻨﺎیﻊ غذایی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه اروﻣﯿﻪ، اروﻣﯿﻪ، ایﺮان.
2- اﺳﺘﺎد گروه ﻋﻠﻮم و مهندسی ﺻﻨﺎیﻊ غذایی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اروﻣﯿﻪ، اروﻣﯿﻪ، ایﺮان ، malizadeh@outlook.com
3- استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه سیرت، ترکیه
این مطالعه با هدف تثبیت کووالانت بتا گالاکتوزیداز آسپرژیلوس اوریزه و پروتئاز باسیلوس لیکنی فورمیس برروی آمینو- نانولوله­های کربنی چند دیواره­ای انجام شد. در این روش ازطرح 2k کسری برای مطالعه اثر هفت فاکتور پیوسته (pH فعال سازی، مولاریته گلوتارآلدئید، زمان فعال سازی، pHمحلول بافر، مولاریته محلول بافر، مقدار MWCNT-NH3-گلوتارآلدئید و زمان تثبیت) بر روی راندمان تثبیت و فعالیت آنزیمی استفاده شد. از نرم افزارDesign-expert برای آنالیز داده ها و رسم نمودار ها استفاده شد. نتایج نشان داد که فاکتور های مذکور میزان فعالیت آنزیمی پروتئاز باسیلوس لیکنی فورمیس و بتا گالاکتوزیداز آسپرژیلوس اوریزه به ترتیب با ضریب همبستگی 80/0 و 92/0 به میزان 77 و 88 درصد پیش بینی می کنند. همچنین ضریب همبستگی مدل راندمان تثبیت کووالانت بتا گالاکتوزیداز آسپرژیلوس اوریزه و پروتئاز باسیلوس لیکنی فورمیس برروی آمینو- نانولوله­های کربنی چند دیواره­ای به ترتیب 89/0 و 82/0 بدست آمد و فاکتورهای مورد مطالعه توانستند به ترتیب میزان راندمان تثبیت کووالانت بتا گالاکتوزیداز آسپرژیلوس اوریزه و پروتئاز باسیلوس لیکنی فورمیس برروی آمینو- نانولوله­های کربنی چند دیواره­ای به ترتیب 83 و 77 درصد پیش بینی کنند.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1402/7/2 | پذیرش: 1402/8/6 | انتشار: 1402/12/1