دوره 20، شماره 145 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 145 صفحات 110-99 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noshad M, Alizadeh Behbahani B. Evaluation of chemical properties and antimicrobial effect of Thymus trautvetteri essential oil on a number of bacteria causing infection and food poisoning: a laboratory study. FSCT 2024; 20 (145) :99-110
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71153-fa.html
نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. ارزیابی ویژگی‌های شیمیایی و اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن تالشی بر تعدادی از باکتری‌های عامل عفونت و مسمومیت غذایی: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (145) :99-110

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71153-fa.html


1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mo.noshad@gmail.com
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (449 مشاهده)
ارزیابی ویژگی‌های شیمیایی و اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن تالشی بر تعدادی از باکتری‌های عامل عفونت و مسمومیت غذایی در این مطالعه صورت گرفت. برای این منظور، اسانس آویشن تالشی با کمک روش تقطیر با آب استخراج گردید و مقدار فنول کل آن بر پایه روش فولین سیوکالتو، فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن بر اساس روش‌های مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS و اثر ضد باکتریایی آن در برابر باکتری‌های اشرشیا کلی، شیگلا دیسانتری، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس بر پایه روش‌های دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی گردید. نتایج نشان داد که اسانس آویشن تالشی حاوی 27/6 میلی‌گرم کاتچین در گرم فنول کل بود و فعالیت مهارکنندگی آن در برابر رادیکال‌های آزاد DPPH و ABTS به ترتیب برابر با 32/12 و 20/10 میلی‌گرم در میلی‌لیتر به دست آمد. نتایج فعالیت ضد باکتریایی اسانس نشان داد که باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی به ترتیب حساس‌ترین و مقاوم‌ترین سویه‌های باکتریایی در برابر اسانس آویشن تالشی بودند. میانگین قطر هاله عدم رشد در روش‌های دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی برای استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب برابر با 60/14 میلی‌متر، 16 میلی‌متر، 1 میلی‌گرم در میلی‌لیتر و 4 میلی‌گرم در میلی‌لیتر مشاهده گردید. مطابق یافته‌های این پژوهش، اسانس آویشن تالشی می‌تواند بعنوان ماده آنتی‌اکسیدان و ضد میکروب طبیعی جهت جلوگیری از واکنش‌های اکسایشی و فساد میکروبی در مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
 
متن کامل [PDF 556 kb]   (396 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1402/5/28 | پذیرش: 1402/7/27 | انتشار: 1402/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.