1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سردشت، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، سردشت، ایران
2- دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم- دانشکده کشاورزی- دانشگاه بوعلیسینا- همدان
چکیده: (6205 مشاهده)
چکیده
هدف از این تحقیق برآورد ضریب پخش رطوبت موثر، انرژی مصرفی ویژه، نرخ خشککردن و نسبت رطوبت در خشک کردن بستر سیال دانه های انار، انگور و بنه به کمک شبکههای عصبی مصنوعی میباشد. سه عامل موثر برای پیشبینی ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه عبارتند از: نوع محصول، سرعت هوای ورودی، دمای هوای ورودی. برای پیشبینی نرخ خشککردن و نسبت رطوبت از چهار عامل موثر استفاده شد که عبارت بودند از: نوع محصول، سرعت هوای ورودی، دمای هوای ورودی و زمان خشککردن. تعداد 27 آزمایش برای ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه و 2165 آزمایش برای نرخ خشککردن و نسبت رطوبت برای ایجاد الگوهای آموزش و ارزیابی به وسیله یک خشککن آزمایشگاهی انجام گرفت. از شبکهها و الگوریتمهای متعددی برای آموزش الگوهای موجود استفاده شد. نتایج بررسیها نشان داد که شبکه پس انتشار پیشخور با توپولوژی 2-5-5-3 و تابع آستانه لونبرگ-مارکوارت قادر است ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه را با ضریب تعیین 9805/0 و 9954/0 و خطای میانگین مربعات 00009/0 در شرایط مختلف خشککردن دانه های انار، انگور و بنه در خشککن بستر سیال را پیشبینی نماید. همچنین بیشترین ضریب تعیین برای پیشبینی نرخ خشککردن و نسبت رطوبت به ترتیب 9799/0 و 9996/0 به دست آمد.
دریافت: 1395/1/23 | پذیرش: 1395/8/23 | انتشار: 1396/1/1