دوره 20، شماره 144 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 144 صفحات 262-242 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimi M, Karimi R, Daraei Garmakhany A, Aghajani N, Shayeganfar A. Using the adaptive fuzzy-neural system (ANFIS) in modeling storage conditions of grape fruits coated with maltodextrin containing potassium nanocarbonate and Pyracantha extract. FSCT 2024; 20 (144) :242-262
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70881-fa.html
ابراهیمی مریم، کریمی روح الله، دارایی گرمه خانی امیر، آقاجانی نرجس، شایگان فر علیرضا. از سیستم استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (انفیس) در مدل‌سازی شرایط نگهداری انگورهای پوشش داده شده با مالتودکسترین حاوی نانوکربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (144) :242-262

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70881-fa.html


1- 1- دانشجوی دکتری تخصصی علوم و مهندسی صنایع غذایی، گروه تبدیل و نگهداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران.
2- دانشیار گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران ، R.KARIMI@MALAYERU.AC.IR
3- دانشیار گروه ‌علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و منابع طبیعی تویسرکان، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
4- 4- استادیار، گروه ‌علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
5- استادیار، گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
چکیده:   (506 مشاهده)

 در این پژوهش با توجه به عدم انجام مطالعه‌ای در مورد مدل‌سازی شرایط نگهداری میوه‌های انگور پوشش داده شده با مالتودکسترین حاوی نانوکربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا با استفاده از سامانه استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (انفیس)، زمان‌های مختلف نگهداری (صفر تا 60 روز)، غلظت نانوکربنات پتاسیم (صفر تا 2 درصد) و غلظت عصاره پیراکانتا (صفر تا 5/1 درصد) مورد استفاده در پوشش خوراکی به‌عنوان ورودی و میزان بریکس، درصد ریزش حبه، میزان مالون‌دی آلدهید، قهوه‌ای شدن خوشه انگور‌ها و عطر و طعم نمونه‌ها به‌عنوان خروجی در نظر گرفته شدند. سه تابع عضویت گوسی، مثلثی و ذوزنقه‌ای با 2-2-2 و 3-3-3 تابع عضویت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تابع ذوزنقه‌ای با 3 - 3 تابع عضویت و تابع گوسی با 3- 3 تابع عضویت به‌ترتیب برای متغیر خروجی بریکس و درصد ریزش حبه به‌عنوان بهترین مدل انتخاب شدند. در نهایت برای متغیرهای قهوه‌ای شدن خوشه، میزان مالون‌دی‌آلدهید و عطر و طعم نمونه‌ها مدل مثلثی با 3-3 تابع عضویت انتخاب گردیدند. از طرفی نتایج حاکی از آن بود که با افزایش زمان انبارداری، میزان بریکس، درصد ریزش حبه، مالون‌دی آلدهید و قهوه‌ای شدن خوشه در تمامی نمونه‌ها افزایش ولی میزان عطر و طعم نمونه‌ها کاهش پیدا کرد و استفاده از پوشش حاوی نانو کربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا سبب کاهش سرعت این تغییرات گردید. در پایان می‌توان بیان داشت که میزان ضرایب همبستگی بالا بین نتایج آزمایشگاهی و خروجی‌های مدل بیانگر دقت قابل قبول و قابلیت استفاده از این مدل‌ها در کنترل شرایط نگهداری میوه‌های انگور پوشش‌داده شده با مالتودکسترین حاوی نانوکربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا است.
متن کامل [PDF 1676 kb]   (372 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت میوه و سبزیجات
دریافت: 1402/5/11 | پذیرش: 1402/6/22 | انتشار: 1402/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.