دوره 20، شماره 135 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 135 صفحات 68-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tamjidi R, Rahmati M, Zare Bavani M. Evaluation of the effect of edible coating based on Shahri Balangu (Lalelemantia iberica) seed mucilage containing cinnamon essential oil on physicochemical, microbial, and sensory properties of strawberry during storage. FSCT 2023; 20 (135) :59-68
تمجیدی رامین، رحمتی جنیدآباد مصطفی، زارع بوانی محمدرضا. بررسی اثر پوشش خوراکی مبتنی بر موسیلاژ دانه بالنگوی شهری حاوی اسانس دارچین بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی توت‌فرنگی طی انبارمانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (135) :59-68

1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. ، rahmati@asnrukh.ac.ir
3- استادیار، گروه علوم مهندسی و باغبانی، دانشگاه علوم و کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاتانی، ایران
پوشش‌های خوراکی ضد میکروب حاوی اسانس‌های گیاهی دارای مزایای مختلفی هستند و در حال حاضر برای طراحی بسته‌بندی‌های زیست تخریب‌پذیر استفاده می‌شوند. در این پژوهش، اسانس دارچین در غلظت‌های صفر، 3/0، 6/0 و 9/0 درصد به محلول موسیلاژ دانه بالنگوی شهری به منظور تولید پوشش خوراکی زیست فعال اضافه گردید. نمونه‌های توت‌فرنگی با پوشش خوراکی پوشش یافتند و تغییرات فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی آن­ها طی دوره نگهداری 10 روزه در دمای 4 درجه سانتی­گراد بررسی گردید. در مقایسه با نمونه کنترل، استفاده از پوشش خوراکی مبتنی بر موسیلاژ دانه بالنگوی شهری حاوی 9/0 درصد اسانس دارچین، بطور معنی‌داری از تغییرات pH، اسیدیته، میزان مواد جامد محلول (69/13 درصد در برابر 5/43 درصد افزایش)، بار میکروبی (log CFU/g 22/3 در برابر 98/3)، تجزیه بافت (74/6 در برابر 05/33 درصد) و ویژگی‌های حسی (رنگ، بو، بافت و پذیرش کلی) میوه توت‌فرنگی طی دوره نگهداری جلوگیری نمود. بنابراین پوشش خوراکی بر پایه موسیلاژ دانه بالنگوی شهری غنی شده با اسانس دارچین می‌تواند به‌عنوان یک بسته‌بندی فعال برای بهبود ویژگی‌های کیفی و ایمنی توت­فرنگی استفاده شود.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1401/12/4 | پذیرش: 1401/12/27 | انتشار: 1402/2/10