دوره 20، شماره 134 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 134 صفحات 70-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pourali Rashti-Nejad K, Mohsenzadeh M, Maleki M. Investigating the survival of microencapsulated Lactobacillus acidophilus in double emulsion with Persian gum during storage and digestive simulating conditions. FSCT 2023; 20 (134) :61-70
پورعلی رشتی نژاد خزر، محسن زاده محمد، مالکی محمد. بررسی زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ریزپوشانی شده در امولسیون دوگانه با صمغ فارسی در طول ذخیره سازی و شرایط شبیه سازدستگاه گوارش. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (134) :61-70

1- کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
2- استاد گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران. ، mohsenzadeh@um.ac.ir
3- پژوهشگر پسا دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
ریز پوشانی روشی رایج برای بهبود قابلیت زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک در برابر تنش‌های محیطی است. در این پژوهش با استفاده از امولسیون دوگانه با صمغ فارسی ، پایداری امولسیون، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مورفولوژیکی، راندمان ریز پوشانی و زنده مانی ریز پوشینه‌ها، در طول ذخیره‌سازی و محیط شبیه‌ساز دستگاه گوارش موردبررسی قرار گرفت. اندازه ذرات، پتانسیل زتا و شاخص پراکندگی به ترتیب معادل nm525، mv68/44- و 33/0 بود. راندمان ریز پوشانی 88 % و  پایداری امولسیون بین 85 % تا 43/95 % بود. ریزپوشانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در امولسیون‌ دوگانه (W/O/W) با صمغ فارسی باعث بهبود زنده مانی آن در شرایط نگهداری در دمای °C 4 به مدت 28 روز شد. جمعیت باکتریایی در تیمارهای ریز پوشانی نشده بعد از گذشت 7 روز به صفر رسید درحالیکه در تیمارهای ریز پوشانی شده فقط log 58/0 کاهش داشت. در محیط شبیه‌ساز معده تعداد باکتری‌ها برای تیمار ریز پوشانی شده log 97/1 و برای تیمار حاوی باکتری آزاد log 9/3 کاهش یافت، و در محیط شبیه‌ساز روده نیز برای تیمار ریز پوشانی شده log 45/0 و برای تیمار حاوی باکتری آزاد log 3/1 کاهش یافت.  نتایج نشان داد که استفاده از امولسیون دوگانه صمغ فارسی باعث بهبود زنده‌مانی لاکتوباسیلوس  اسیدوفیلوس در شرایط نگهداری در دمای °C 4 و محیط شبیه‌سازی‌شده دستگاه گوارش می‌شود.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هیدروکلوئیدها،امولسیون
دریافت: 1401/10/2 | پذیرش: 1402/1/16 | انتشار: 1402/1/18