دوره 19، شماره 131 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 131 صفحات 115-101 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Goodarzi ShamsAbadi B, Mehrnia M A, Noshad M, Alizadeh Behbahani B, Barzegar H. Optimization of Microwave Extraction of Quince Seed mucilage using Response Surface Methodology. FSCT 2022; 19 (131) :101-115
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62916-fa.html
گودرزی شمس آبادی بهاره، مهرنیا محمدامین، نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز، برزگر حسن. بهینه سازی استخراج موسیلاژ از دانه میوه "به" به کمک مایکروویو و با استفاده از روش سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (131) :101-115

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62916-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2- 2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mamehrnia@yahoo.com
3- 3- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (963 مشاهده)
صمغهای غذایی از جمله افزودنیهایی هستند که نقشهای گوناگونی از قبیل قوام دهندگی، ژل دهندگی و  پایدارکنندگی را در محلولهای غذایی ایفا میکنند. در این پژوهش بهترین شرایط استخراج صمغ دانه "به" و همچنین خصوصیات آنتی اکسیدانی و فیزیکو شیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفت. راندمان استخراج صمغ دانه به، با استفاده از متغیرهای توان مایکروویو (850-250 وات)، نسبت آب به دانه (20-60)  و زمان استخراج (9-2 دقیقه)،  با روش سطح پاسخ  بهینه سازی شد. خصوصیات فیزیکوشیمیایی صمغ شامل خاکستر، رطوبت، پروتئین و چربی اندازه گیری و خواص آنتی اکسیدانی با روش DPPH ، ABTS، FRAP  و آزمون بی رنگ شدن بتاکاروتن ارزیابی گردید. بازدهی استخراج در دامنه %9/8 تا 2%/15 بود. با افزایش توان مایکروویو در زمان ثابت، بازده استخراج صمغ افزایش می یابد، لیکن افزایش توان هم زمان با افزایش زمان تیمار منجر به کاهش میزان استخراج صمغ گردید. افزایش زمان همزمان با ثابت نگه داشتن توان در ابتدا منجر به افزایش استخراج و پس از آن منجر به کاهش میزان حصول صمغ شد. قدرت مهار کنندگی و خاصیت آنتی اکسیدانی با روشهای DPPH، FRAP، ABTS و آزمون بی رنگ شدن بتاکاروتن ، به ترتیب 19/53 میکروگرم بر میلی لیتر، 06/1 میکروگرم بر میلی لیتر، 61/69 میکروگرم برمیلی لیتر، 92/2 میلی گرم در 100 گرم، میزان فنل و فلاونوئید کل 66/74 میلی گرم معادل اسید گالیک در گرم نمونه و 21/670 میلی گرم کوئرستین بر گرم خشک نمونه به دست آمد.
 
متن کامل [PDF 554 kb]   (367 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هیدروکلوئیدها،امولسیون
دریافت: 1401/4/24 | پذیرش: 1401/8/25 | انتشار: 1401/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.