دوره 19، شماره 128 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 128 صفحات 291-283 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

محمدی زاده م, ostadhosein N. Formulation of functional drink based on barley milk containing inulin and apple juice concentrate. FSCT 2022; 19 (128) :283-291
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62467-fa.html
محمدی زاده مریم، استادحسین مریم. فرمولاسیون نوشیدنی فراسودمند بر پایه شیر جو حاوی اینولین و کنسانتره آب سیب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (128) :283-291

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62467-fa.html


1- مدیر واحد تحقیق و توسعه ، m.z.mohammadizadeh@gmail.com
2- کارشناس تحقیق و توسعه مجتمع صنایع غذایی کیلوس
چکیده:   (906 مشاهده)
هدف از این تحقیق، تولید نوشیدنی سیب فراسودمند برپایه شیرجو، جهت انتقال خواص تغذیه­ای شیرجو به نوشیدنی و بهبود طعم محصول شیرجو و همچنین استفاده از اینولین به منظور جایگزین بخشی از ساکارز می­باشد. بدین­منظور دو سطح از میزان شیرجو (30 و 50 گرم در صد میلی­لیتر)، سه سطح شکر و سه سطح اینولین با نسبت­های شکر به اینولین به ترتیب 5:0، 3:2 و 1:4 گرم در صد میلی­لیتر محصول در تولید شش فرمولاسیون مورد استفاده قرار گرفت. شیرجو خالص به عنوان نمونه شاهد انتخاب شد. سپس خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی تمامی نمونه­ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن کنسانتره سیب، شکر و اینولین به نمونه­ها، بر تمامی پارامترهای فیزیکی مانند بریکس، pH و خصوصیات حسی نمونه­ها اثرگذار بود. بر اساس یافته­ها، حضور کنسانتره سیب، شکر و اینولین موجب افزایش میزان بریکس نمونه­ها نسبت به شیر جو خالص گردید. از سوی دیگر، استفاده از اینولین به تنهایی در فرمولاسیون­ها، پذیرش طعم و شیرینی را کاهش داد اما جایگزینی بخشی از ساکارز با اینولین منجر به بهبود احساس شیرینی در مصرف کنندگان گردید. همچنین استفاده از کنسانتره سیب، شکر، اینولین و اسیدسیتریک، میزان پذیرش طعم را در هر دو سطح 30 و 50 گرم شیرجو افزایش داد. در پایان فرمولاسیون حاوی شیرجو، شکر و اینولین به ترتیب 30، 2 و 3 گرم در صد میلی­لیتر محصول (B30) با بریکس کم، شیرینی مناسب و برتری طعمی بر نمونه­های دیگر، به عنوان فرمول مناسب انتخاب گردید.
 
متن کامل [PDF 255 kb]   (334 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1401/4/5 | پذیرش: 1401/5/19 | انتشار: 1401/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.