دوره 19، شماره 128 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 128 صفحات 223-207 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khoshali M, Nazoori F, Raghami M. The effect of post-harvest application of gamma-aminobutyric acid, calcium oxide and salicylic acid on the quality and storage of tomatoes. FSCT 2022; 19 (128) :207-223
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62438-fa.html
خوشهالی مهلا، ناظوری فاطمه، رقامی محمود. اثر کاربرد بعد از برداشت گاماآمینوبوتریک اسید، اکسید کلسیم و سالیسیلیک اسید بر کیفیت و انبارمانی گوجه‌فرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (128) :207-223

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62438-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
2- دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان ، رفسنجان ، ایران ، f.nazoori@vru.ac.ir
3- استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان ، رفسنجان ، ایران
چکیده:   (808 مشاهده)

 در سال 1400 آزمایشی بهمنظور بررسی کیفیت و انبارمانی گوجهفرنگی رقم "سنا" توسط اکسید کلسیم، گاماآمینوبوتریک اسید(GABA) و سالیسیلیک اسید در آزمایشگاه پس از برداشت گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشگاه ولیعصر رفسنجان (عج) انجام شد. طرح آماری آزمایش بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی بود. فاکتور اول آزمایش شامل شاهد (آب مقطر)، اکسید کلسیم%5/0 (CaO)، گاماآمینوبوتریک اسید با غلظت 10 میلی مولار (گابا) سالیسیلیک اسید با غلظت 5/0 میلی مولار (SA) و تیمار تلفیقی (CaO + GABA+SA) و فاکتور دوم شامل زمان انبارمانی طی 3 دورهی انبارمانی (7، 14 و 21 روز) در دمای1±4 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5±85 درصد بود. نتایج آزمایش نشان داد که تأثیرتیمار تلفیقی در حفظ ویژگیهای کمی و کیفی گوجهفرنگی چشمگیر بود. کمترین میزان مواد جامد محلولو کمترین درصد فعالیت آنزیم پکتین متیل استرازو بیشترین میزان فنل و فعالیت آبی در تیمار گابا مشاهده شد. تیمار سالیسیلیک اسید نسبت به نمونه شاهدتا %32از نشت یونی ممانعت کرد، همچنین %2.5 باعث حفظ وزن گردید و منجر به حفظ اسیدیته قابل تیتراسیون در روز هفتم انبارمانی نسبت به روز صفر گردید.طبق نتایج، بیشترین میزان سفتی، پذیرش کلی، فعالیت آبی و ویتامین ث متعلق به تیمار اکسید کلسیم بود.کمترین میزان مالون دی آلدئید، لیکوپن وکمترین میزان فعالیت آنزیم پلی گالاکتروناز (% 09/0 کاهش فعالیت نسبت به شاهد) و کمترین آلودگی میکروبی (% 63/0 کاهش کلنی نسبت به شاهد)،کمترین درصد نشت یونی و سرمازدگی متعلق به تیمار اکسید کلسیم بود.بهطورکلی در بین تیمارهای جداگانهتیمار اکسید کلسیم %0.5و سپس تیمارگابا با غلظت 10 میلی مولار، به بهترین نحو صفات کمی و کیفی میوه گوجهفرنگی را حفظ کردند و جهت فرایند ذخیرهسازیپیشنهاد میشوند.
 
متن کامل [PDF 853 kb]   (280 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1401/4/3 | پذیرش: 1401/5/29 | انتشار: 1401/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.