دوره 19، شماره 128 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 128 صفحات 131-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghafuri Z, FAZLARA A, Pourmahdi broojeni M, bavarsad N. Evaluation of physical and chemical stability of Omega-3 nanoemulsion and its antibacterial effect on Staphylococcus aureus and Psedumonas aeruginosa. FSCT 2022; 19 (128) :119-131
غفوری زهرا، فضل آرا علی، پورمهدی بروجنی مهدی، باورصاد ندا. بررسی پایداری فیزیکی و شیمیایی نانوامولسیون امگا3 و اثر ضدباکتریایی آن بر دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروجینوزا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (128) :119-131

1- دانشجوی Ph.D، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
2- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران ، a.fazlara@scu.ac.ir
3- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
4- گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
علی­رغم اینکه روغن ماهی از منابع بسیار مهم امگا3 می­باشد و مصرف آن از جنبه تغذیه توصیه شده است، اما به­دلیل عدم پایداری آن، امکان استفاده مستقیم در سیستم غذایی وجود ندارد. لذا با تبدیل ذرات آن به ابعاد نانو می­توان بر پایداری آن افزود. هدف از انجام این مطالعه بررسی پایداری فیزیکی و شیمیایی نانوامولسیون امگا3 در دماهای متفاوت و خواص ضدباکتریایی آن می­باشد. بدین منظور روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا3 به روش انرژی بالا در ابعاد نانو تولید گردید و خصوصیات فیزیکی (ابعاد ذرات، پتانسیل زتا، ویسکوزیته، و پایداری فیزیکی) و شیمیایی (pH و کدورت) آن طی نگه­داری در 3 دمای 4، 25 و 40 درجه سانتی­گراد در طی گذشت 7 روز، همین­طور خواص ضدباکتریایی نانوامولسیون روغن ماهی بر دو باکتری شاخص گرم + و مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نانوامولسیون امگا3 تولید شده بهنرین پایداری را در دمای 25 درجه سانتی­گراد داشته است. همین­طور غلظت بهینه 4 درصد از نانوامولسیون امگا3 خاصیت ضدباکتریایی بر دوباکتری مورد بررسی، به ویژه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس نشان داد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1401/2/4 | پذیرش: 1401/5/2 | انتشار: 1401/7/10