دوره 19، شماره 126 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 126 صفحات 282-269 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shad E, Shekarforoush S S, nazifi N S, Eskandari M H. The Effects of High-fat Diet and lactobacillus reuteri on Body Weight, Metabolic profiles and Gut Microbiota of C57BL/6 Mice. FSCT 2022; 19 (126) :269-282
شاد احسان، شکرفروش سید شهرام، نظیفی سعید، اسکندری محمدهادی. بررسی اثر مصرف رژیم غذایی پر چرب و لاکتوباسیلوس روتری بر وزن بدن، فلور روده و شاخص‌های متابولیکی موش C57BL/6. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (126) :269-282

1- بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
2- بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
3- بخش مطالعات بالینی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
4- بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، eskandar@shirazu.ac.ir
دراین مطالعه اثر رژیم غذایی و پروبیوتیک بر خصوصیات بدن موش­های C57BL /6 بررسی گردید. موش­ها به چهار گروه شامل گروه کنترل، گروه دریافت کننده پروبیوتیک لاکتوباسیلوس روتری DMC20016 ، گروه دریافت کننده جیره غذایی پرچرب (HFD) و گروه دریافت کننده پروبیوتیک و جیره پرچرب تقسیم شدند. تأثیر رژیم غذایی پرچرب و پروبیوتیک بر فلورمیکروبی روده، وزن بدن، فاکتورهای خونی، هورمون لپتین و لیپوپلی ساکارید پس از هشت هفته نگهداری در آن­ها مورد بررسی قرار گرفت. رژیم غذایی پرچرب باعث افزایش وزن توده بدن، چربی شکمی و کبد شد. گروه HFD بیشترین افزایش وزن  بدن (g 02/1 ± 36/8) نسبت به سایرگروه­ها داشت و مصرف لاکتوباسیلوس روتری باعث کاهش وزن بصورت معنی­دار نگردید. همچنین رژیم غذایی پرچرب به طور قابل توجهی لیپوپلی ساکارید و لپتین را افزایش داد، اما لاکتوباسیلوس روتری باعث کاهش این شاخص­ها در مقایسه با گروه HFD شد. فراوانی و تنوع فلور میکروبی روده به رژیم غذایی و پروبیوتیک مصرفی بستگی داشت. با مصرف رژیم غذایی پرچرب میزان فرمیکوت (70%) افزایش و باکتریوئیدیت­ها (1%>) کاهش یافت. اما با مصرف لاکتوباسیلو روتری میزان اکتینوباکتری­ها (4%) و فرمیکوت­ها (16%) نسبت به نمونه کنترل کاهش و میزان پروتئوباکتری­ها (78%) افزایش یافت. با توجه به نتایج این مطالعه و تحقیقات مشابه، همه پروبیوتیک­ها بر شاخص­های چاقی موثر نیستند و باید براساس هدف مصرف، مکمل پروبیوتیک انتخاب گردد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1401/1/15 | پذیرش: 1401/2/31 | انتشار: 1401/5/25