دوره 14، شماره 73 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 73 صفحات 255-263 | برگشت به فهرست نسخه ها

پیرسا سجاد، علیزاده محمد، فرجی نسرین، فرجی سهیلا. تشخیص تقلبات آبلیموی صنعتی در آبلیموی طبیعی با استفاده از آنالیز خواص فیزیکوشیمیایی آبلیمو و روش های آماری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (73) :263-255

1- استادیار و عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
2- دانشیار و عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
3- دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
4- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه ورامین
چکیده در این تحقیق روشی برای اندازه گیری تقلبات استفاده شده در آبلیموی طبیعی با استفاده از روش آنالیز آماری و اندازه گیری برخی خواص فیزیکو شیمیایی *آبلیمو شامل اسیدیته، pH، اندیس فرمالین و خاکستر ارائه شده است. اثر سه فاکتور متغیر درصد آبلیموی صنعتی، درصد آبلیموی طبیعی و مدت زمان نگهداری آبلیمو بر روی خواص فیزیکو شیمیایی آبلیمو بررسی شد. طرح آماری مرکب بهینه[1] برای طراحی آزمایشات مربوط به اندازه گیری خواص فیزیکو شیمیایی آبلیمو استفاده شد. نتایج بدست آمده با استفاده از روابط خطی و تست های آماری  بررسی و آنالیز شد. نتایج بدست آمده نشان داد که ارتباط خطی مناسبی بین درصد آبلیموی صنعتی، درصد آبلیموی طبیعی و زمان نگهداری با خواص فیزیکو شیمیایی آبلیمو وجود دارد. بنابراین روش ارائه شده روش مناسبی برای تعیین تقلبات آبلیمی طبیعی بوسیله آنالیز آماری خواص فیزیکوشیمیایی آبلیمو می باشد.
  [1]. D-Optimal Combined Design (DOCD)

دریافت: 1396/6/28 | پذیرش: 1396/6/28 | انتشار: 1396/12/1