دوره 19، شماره 125 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 125 صفحات 301-283 | برگشت به فهرست نسخه ها

Vahed S, abbastabar ahangar H, Nourani M, Taghian Dinani S, Nasr Esfahani M. The effect of ultrasonication power and time on extraction of protein isolate from sprouted mung bean. FSCT 2022; 19 (125) :283-301
واحد شهره، عباس تبار اهنگر حسین، نورانی مولود، تقیان دینانی سمیه، نصر اصفهانی مجتبی. بررسی تاثیر توان و زمان فرایند فراصوت بر استخراج ایزوله پروتئین از جوانه ماش. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (125) :283-301

1- علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران
2- دانشکده شیمی، داشنگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران ، abbastabar@gmail.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان
4- دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا، شهرضا، ایران
5- دانشکده شیمی، داشنگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران،
در این تحقیق استخراج پروتئین از جوانه ماش با استفاده از پیش­تیمار فراصوت در ترکیب با فرایندهای استخراج قلیایی و رسوب اسیدی انجام شد و اثر توان فراصوت (0، 50، 100، 150، 200، 250 و 300 وات) و زمان فراصوت (10، 20، 30 و 40 دقیقه) بر ویژگی­های ساختاری و عملکردی ایزوله پروتئین جوانه ماش بررسی گردید. نتایج نشان داد که بیشترین راندمان استخراج، حلالیت پروتئین، ظرفیت نگهداری آب، ظرفیت جذب روغن، و ظرفیت کف­کنندگی مربوط به توان 300 وات و زمان 30 دقیقه فراصوت می­باشد. طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه پروتئین­های استخراج شده نشاندهنده عدم تخریب گروه­های عملکردی طی فرایند فراصوت بود. به علاوه آنالیز گرماسنج روبشی تفاضلی نشان داد که زمان بیشتر و توان بالاتر فرایند فراصوت سبب دناتوره شدن پروتئین­ها شد. بر اساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی مشخص شد که در زمان­های طولانی و توان­های بالاتر فراصوت، فضاهای خالی و منافذ زیادی در کیک جوانه ماش باقی­مانده وجود داشت. نتایج به­دست آمده در این تحقیق نشان داد که استفاده از فراصوت-به عنوان یک تکنولوژی سبز- سبب بهبود ویژگی­های عملکردی پروتئین جوانه ماش برای استفاده در مواد غذایی شد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استخراج ترکیبات موثره
دریافت: 1400/11/1 | پذیرش: 1401/3/17 | انتشار: 1401/4/10