دوره 13، شماره 54 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 54 صفحات 93-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmail Adabi M, Mosavi Seyedi S R, Kalantari D, Taghi Zadeh A. Evaluation of some qualitative properties of aloe vera gel by using recycling hot air dryer. FSCT 2015; 13 (54) :85-93
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5763-fa.html
اسماعیلی ادبی محمد، موسوی سیدی سید رضا، کلانتری داود، تقی زاده احمد. بررسی برخی تغییرات خواص کیفی ژل آلوئه ورا در خشک‌کن بازگردشی جریان هوای گرم. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (54) :85-93

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5763-fa.html


1- گروه فیزیک-واحد شهر قدس-دانشگاه آزاد اسلامی-تهران-ایران
2- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (5340 مشاهده)
چکیده تحقیق حاضر به منظور بررسی پارامترهای کیفی فرآیند خشک کردن گیاه دارویی آلوئه ورا در سه دمای (40، 50 و °C 60)، سرعت جریان هوای (5/0، 1 و  m/s 5/1) و بازگردش هوای گرم (0، 50 و 75%) به منظور کاهش ضایعات انجام گردیده است. نتایج نشان داد که با افزایش دما، نمونه ها مقاومت کمتری در مقابل تغییر رنگ از خود نشان دادند. بیشترین اختلاف مربوط به ژل خشک شده در دمای 70 درجه سلسیوس بود به طوری که افزایش دما و سرعت هوا سبب افزایش این شاخص شد. همچنین بیشترین تغییرات مقدار pH و چروکیدگی در دمای 60 درجه سلسیوس سرعت هوای 5/1 متر بر ثانیه به ترتیب به میزان 58/0 و 2/86% در حالت بدون بازگردش هوای گرم و کمترین تغییرات مقدار pH و چروکیدگی در دمای 40 درجه سلسیوس سرعت هوای 5/0 متر بر ثانیه به ترتیب به میزان 30/0 و 6/70% در حالت بازگردش 75% هوای گرم اتفاق افتاد. بالاترین مقدار بازجذب آب نسبت به ماده خشک (کیلوگرم آب به کیلوگرم ماده خشک) به میزان 301% در دمای40 درجه سلسیوس و سرعت جریان هوای 5/0 متر بر ثانیه در حالت 75% بازگردش هوای گرم و کمترین مقدار بازجذب به میزان 199% در دمای 60 درجه سلسیوس و سرعت جریان هوای 5/1 متر بر ثانیه در حالت بدون بازگردش هوای گرم اتفاق افتاد. 
متن کامل [PDF 148 kb]   (2080 دریافت)    

دریافت: 1395/1/21 | پذیرش: 1395/4/21 | انتشار: 1395/5/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.