دوره 13، شماره 58 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 58 صفحات 116-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri Chayjan R, Allai B. Comparison of short and medium infrared radiation on drying parameters of peach slices under vacuum conditions. FSCT 0; 13 (58) :107-116
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5617-fa.html
امیری چایجان رضا، علائی بهنام. مقایسه تاثیر امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز بر پارامترهای خشک شدن برش های هلو در شرایط خلأ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (58) :107-116

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5617-fa.html


1- دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
2- دانشجوی دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
چکیده:   (4124 مشاهده)
چکیده امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز به عنوان یک منبع انرژی در فرآیند خشک شدن در شرایط خلأ به کار می­روند و تا کنون هیچ مقایسه­ای بین این دو منبع انرژی در فرآیند خشک شدن محصولات کشاورزی انجام نشده است. در این تحقیق تاثیر تابش امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز بر رفتار خشک‌کردن برش­های هلو در شرایط خلأ بررسی و مقایسه شد. خشک‌کردن نمونه­ها در فشارهای مطلق 20، 40 و60 کیلو پاسکال و در درجه حرارت­های 50، 60 و 70  درجه­ی سلسیوس تحت هر دو منبع انرژی انجام شد. رفتار خشک شدن برش­های هلو شامل اثر شرایط خشک‌کردن بر کاهش رطوبت، ضریب پخش رطوبت موثر ، رنگ و چروکیدگی در خشک­کن خلأ- مادون قرمز مورد بررسی قرار گرفت. ضریب پخش رطوبت موثر برش­های هلو تحت تاثیر امواج متوسط مادون قرمز نسبت به امواج کوتاه در شرایط مختلف خشک کردن بین11-10× 6/2 تا 10-10× 4/1 متر مربع بر ثانیه بیشتر بود. تغییرات کلی رنگ و درصد چروکیدگی برش­های هلو تحت تاثیر امواج کوتاه مادون قرمز نسبت به امواج متوسط در شرایط مختلف خشک کردن به ترتیب بین 6/6 تا 7/8 و 8/7% تا 7/9 % کمتر بود. کمترین میزان تغییرات کلی رنگ برش‌های هلو تحت امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز به ترتیب 2/8 و 8/14 حاصل شد. همچنین کمترین درصد چروکیدگی برش­های هلو تحت امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز به ترتیب 3/46 % و 9/55 % به دست آمد.
متن کامل [PDF 601 kb]   (2215 دریافت)    

دریافت: 1394/2/6 | پذیرش: 1394/10/6 | انتشار: 1395/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.