اکبریان میمند محمد جواد، خمیری مرتضی، صادقی ماهونک علیرضا، اعلمی مهران. شناسایی مخمرهای ایزوله شده از خمیرترشهای بومی ایران با استفاده از تکنیک پی سی ار. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (62) :75-67
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5513-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (5073 مشاهده)
چکیده خمیرترش، خمیری است که از آب و آرد تشکیل شده است و میکروارگانیسمهای اصلی آن باکتریهای اسید لاکتیک و مخمرها هستند. فرایند تخمیر خمیر ترش بر پایه تخمیر لاکتیکی و الکلی است که بهترتیب توسط باکتریهای اسید لاکتیک و مخمرها انجام میشود. همچنین این میکروارگانیسمها نقش مهمی در بهبود طعم، بافت و ماندگاری فراوردههای نانوایی ایفا میکنند. در این پژوهش، نمونههای خمیرترش جمعآوری شده از مناطق مختلف ایران به منظور بررسی فلور مخمری، مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت رسیدن به این هدف، مخمرها با روشمورفولوژی کلنی جداسازی و سپس جهت شناسایی دقیق با جفت آغازگرهای عمومی قارچها، ژن S rRNAs26 تکثیر داده شد. قطعاتی که تکثیرشدند، پس از خالصسازی بهمنظور توالییابی به شرکت بیوساینس انگلستان ارسال شد. سپس با مقایسه توالیهای حاصل با توالیهای موجود در بانک اطلاعاتی ژنتیک (NCBI)، گونهی مخمرهای مورد مطالعه شناسایی شدند. نتایج نشان داد که مخمرهای ایزوله شده شامل ساکارومایسس سرویزیه، ساکارومایسس اگزیگوس، ایساتچنیکا اورنتالیس، تورولوسپورا فرانسیسکا، تورولوسپورا دلبروکی و پیشیا فرمنتاس بودند که گونههای غالب مربوط به ساکارومایسس سرویزیه و ساکارومایسس اگزیگوس بودند.
دریافت: 1395/2/15 | پذیرش: 1395/6/15 | انتشار: 1396/1/1