دوره 18، شماره 118 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 118 صفحات 271-263 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noshad M, Alizadeh behbahani B. Eryngium campestre essential oil: Total phenol and flavonoids contents, antioxidant power, antimicrobial activity and its interaction with nalidixic acid antibiotic in vitro. FSCT 2021; 18 (118) :263-271
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53665-fa.html
نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. اسانس زولنگ: فنل و فلاونوئید کل، قدرت آنتی‌اکسیدانی، فعالیت ضدمیکروبی و برهمکنش آن با آنتی‌بیوتیک نالیدیکسیک اسید در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (118) :263-271

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53665-fa.html


1- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mo.noshad@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (1938 مشاهده)
اسانس‌های گیاهی، به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی، دارای فعالیت ضد باکتریایی، ضدویروسی، ضد انگلی و آنتی‌اکسیدانی می‌باشند و بنابراین بطور گسترده‌ای به عنوان نگهدارنده طبیعی و به منظور جلوگیری از فساد میکروبی و اکسایشی مواد غذایی بکار می‌روند. در این مطالعه، اسانس گیاه زولنگ استخراج گردید و محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، اثر ضدمیکروبی و برهمکنش آن با آنتی­بیوتیک نالیدیکسیک اسید بررسی گردید. اسانس زولنگ حاوی 53/66 میلی‌گرم گالیک اسید در گرم فنول کل و 1/29 میلی‌گرم کوئرستین در گرم فلاونوئید کل بود. بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس نشان داد که این ترکیب زیست فعال دارای 65/50 درصد قابلیت مهار رادیکال آزاد DPPH و 87/57 درصد قابلیت مهار رادیکال آزاد ABTS می‌باشد. نتایج اثر ضدمیکروبی اسانس زولنگ داد که به طور کلی باکتری‌های لیستریا اینوکوا و انتروباکتر ائروژنز به ترتیب حساس‌ترین و مقاوم‌ترین سویه‌ها در این مطالعه نسبت به اسانس بودند. حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتری‌های انتروباکتر ائروژنز، سودوموناس ائروژینوزا، باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا اینوکوا به ترتیب برابر با 50، 50، 25، 5/12 و 25/6 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود در حالی که حداقل غلظت کشندگی اسانس زولنگ برای باکتری­های مذکور به ترتیب 200، 200، 100، 100 و 50 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. با توجه به غنی بودن اسانس گیاه زولنگ از ترکیبات زیست فعال، این گیاه قابلیت استفاده بعنوان عامل نگهدارنده طبیعی جهت کنترل واکنش‌های اکسایشی و فساد میکروبی مواد غذایی را دارا می‌باشد.   
متن کامل [PDF 817 kb]   (674 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1400/4/7 | پذیرش: 1400/5/16 | انتشار: 1400/9/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.