دوره 18، شماره 117 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 117 صفحات 206-197 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zahed N, esmaeilzadeh kenari R, Farahmandfar R. Evaluation of color efficiency and antioxidant power of anthocyanin extract of pomegranate peel powder obtained by solvent extraction. FSCT 2021; 18 (117) :197-206
زاهد نیلوفر، اسماعیل زاده کناری رضا، فرهمندفر رضا. ارزیابی کارایی رنگ و قدرت آنتی اکسیدانی عصاره آنتوسیانینی پودر پوست انار حاصل از استخراج با حلال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (117) :197-206

1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- استاد گروه علوم ومهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، reza_kenari@yahoo.com
3- دانشیار گروه علوم ومهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (2060 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی رنگ و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آنتوسیانینی پوست انار حاصل از استخراج با حلال بود. در این پژوهش از اتانول اسیدی شده و همچنین ترکیب آب با اتانول اسیدی شده به عنوان حلال استفاده شد. محتوی آنتوسیانین از طریق pH افتراقی، ترکیبات فنولی از روش فولین سیوکالتو، همچنین پایداری رنگ در دما، pH، و زمان بررسی شد و فعالیت آنتی­ اکسیدانی از طریق آزمونDPPH  صورت گرفت. بیشترین بازده استخراج مربوط به استخراج با حلال (اتانول- آب) با مقدار 445/1 ± 350/76% بود. نتایج نشان داد بیشترین میزان آنتوسیانین کل اندازه گیری شده مربوط به استخراج با حلال (اتانول- آب) 035/0 ± 146/3 میلی­گرم سیانیدین-3 گلوکوزید بر گرم پودر پوست انار بود. نتایج نشان داد اتانول اسیدی شده به عنوان حلال موثرتر از ترکیب آب و اتانول اسیدی شده در استخراج ترکیبات فنولی از پودر پوست انار است. بیشترین میزان ترکیبات فنول کل اندازه گیری شده مربوط به استخراج حلال (اتانول) معادل 246/4 ± 310/589 میلی­گرم اسید گالیک در 100 گرم عصاره ثبت شد. پایداری رنگ با افزایش pH کاهش یافت و در عصاره آنتوسیانینی حلال (اتانول- آب) پایداری کمتری مشاهده شد. نتایج تغییرات رنگ بیشتر را در عصاره آنتوسیانینی حلال (اتانول) نسبت به دما نشان داد. عصاره آنتوسیانینی حلال (اتانول- آب) قدرت مهار کنندگی رادیکال آزاد DPPH بالاتری نسبت به عصاره آنتوسیانینی حلال (اتانول) داشت.
واژه‌های کلیدی: pHافتراقی، اتانول، حرارت، آنتی اکسیدان، DPPH
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آنتی اکسیدان